Doğa Resimleri Konak Kültürevi'nde Sergileniyor

Son Güncelleme:

Doğanın eşsiz renklerini tuvalle buluşturan Atölye 8 ekibi, üçüncü sergisini Nilüfer Belediyesi Konak Kültürevi'nde sanatseverlerin beğenisine sundu.

Doğanın eşsiz renklerini tuvalle buluşturan Atölye 8 ekibi, üçüncü sergisini Nilüfer Belediyesi Konak Kültürevi'nde sanatseverlerin beğenisine sundu.


Bursa'nın tarihi sokaklarını, köylerin doğayla bütünleşen ayrıntılarını ve köy hayatının sıcaklığını tuvale aktaran Atölye 8 ekibi, yağlı boya ve pastel karma resim sergisini Konak Kültürevi'nde açtı. Doğa tutkunu beş kadından oluşan Atölye 8 ekibi üyelerinden Ayten Eryılmaz, "İnsanların yaşama alanları o kadar betonlaşmaya başladı ki, doğanın güzelliklerini göremez olduk. Başımızı havaya kaldırdığımızda görebildiğimiz mavi gökyüzünün yeşille uyumunun eksikliğini hissederek tuvalin karşısına geçtik. Yeşilin ve mavinin buluştuğu o ıssız mekanları tuvale aktararak bir nebze de olsa Bursa'nın eşsiz güzellikleriyle, bakir kalmış köşelerinin çizgilerde tekrar hayat bulmasını sağladık" dedi.


Köy kadınlarının meselelerini da tuvalle buluşturan Atölye 8 ekibinin çalışmaları 18 Nisan Perşembe gününe kadar Konak Kültürevi'nde sergilenmeye devam edecek.


(MŞ)


15.04.2013 14: 22: 41


TSI


NNNN - BURSA

Kaynak: İHA