Dohad Başkanı Agalday: "Bölgedeki Deprem İstasyon Sayısı Arttırılmalı"'
Doğa Hareketleri Araştırma Derneği (DOHAD) Başkanı Fuat Agalday, Marmara bölgesindeki deprem istasyonu sayısının arttırılması gerektiğini söyledi.
Doğa Hareketleri Araştırma Derneği (DOHAD) Başkanı Fuat Agalday, Marmara bölgesindeki deprem istasyonu sayısının arttırılması gerektiğini söyledi.
Agalday, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Marmara Ereğlisi ve Yeniçiftlik ilçelerinde çalışan iki tane deprem erken uyarı istasyonu olduğunu belirterek, şunları kaydetti:
"Tekirdağ merkezindeki Namık Kemal Üniversitesi'ne (NKÜ) istasyon kurulması çalışmalarına başladık. Burası da iki ay içinde faaliyete başlayacak. Bölgedeki son yaşanan depremde bizim tahminlerimiz oldu. Depremden 10 gün önce Marmara Ereğlisi'nde çalışan istasyonda ölçtüğümüz parametrelerde bazı değişiklikleri kaydetmiştik."
Agalday, yapmış oldukları deprem erken uyarı istasyonları üzerindeki çalışmaları ilerleyen yıllarda daha da genişletmeyi planladıklarını belirterek, ancak tüm bunların kısa vadede sonuç alınacak çalışmalar olmadığını söyledi.
" Marmara Bölgesi'ndeki kurulacak istasyon sayısını ne kadar arttırabilirsek daha güvenilir verilere ulaşabiliriz. Tekirdağ'daki istasyon iki ay içinde faaliyete geçer ama Silivri'de, Büyükçekmece'de, Avcılar ve Beylikdüzü gibi noktalara da koymak istiyoruz" diye konuşan Agalday, ayrıca Marmara Adası'na istasyon kurmayı planladıklarını bildirdi.
Muhabir: Muhterem Erkul
Yayıncı: Neşat Ergül - TEKİRDAĞ