Dünya Kız Çocukları Günü
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Şahin: ''Matematik, coğrafya, kimya, fizik hepsi önemli ama daha da önemli olan insan olmak, insanlık değerlerini yükseltmek"
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, "Matematik, coğrafya, kimya, fizik hepsi önemli ama daha da önemli olan insan olmak, insanlık değerlerini yükseltmek" dedi.
Dünya Kız Çocukları Günü dolayısıyla Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından düzenlenen "Kız Çocuklarının Eğitim ve Öğretiminde Yeni Politika ve Uygulamalar Çalıştayı"na, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın yanı sıra eşi Emine Erdoğan, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Şahin, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, bazı milletvekilleri ve bürokratlar katıldı.
Doğuş Çocuk Senfoni Orkestrası'nın müzik dinletisi sunduğu törende, Karabük Üniversitesi Kız Mehteran Takımı da bir gösteri yaptı.?
Bakan Şahin, törende yaptığı konuşmada Dünya Kız Çocukları Günü'nün tüm kızların mücadelesinin bir sonucu olduğunu ifade ederek, " Mısır'daki Esma'nın, Kenya'daki Elif'in, Pakistan'daki Malala'nın mücadelesinin bir sonucudur" dedi.
Başarının uzun soluklu bir mücadele olduğunu ifade eden Şahin, "Siz bu bayrağı bizden teslim alacaksınız. Sizin azminiz ve kararlığınız bu yolu aydınlatıyor. Matematik, Coğrafya, Kimya, Fizik hepsi önemli ama daha da önemli olan insan olmak, insanlık değerlerini yükseltmek. Vicdanı, merhameti, şefkati, sevgiyi, sabrı hayatın bir parçası yapmanızı çok istiyoruz" diye konuştu.
Törende, Seviye Belirleme Sınavı'nda Türkiye birincisi olan ve Ankara Fen Lisesi'ni kazanan Silopili Adalet Binici de konuşma yaptı.
Konuşmaların ardından, Başbakan Erdoğan, bazı uluslararası yarışmalarda derece alan, Türkiye'yi temsil eden öğrencilere tablet bilgisayar hediye etti. - Ankara