EasyJet, 1.700 uçuşun iptal edileceğini duyurdu
EasyJet, bu yılın eylül ayına kadar 1.700 uçuşun iptal edilmesine karar verildiğini duyurdu. Şirket, temmuz, ağustos ve eylül aylarında Londra'daki Gatwick Havalimanı'ndan yapılması planlanan uçuşların iptal edileceğini bildirdi. Avrupa hava sahasındaki yoğunluk ve hava trafik kontrollerindeki zorluklar nedeniyle bu karar alındı. Yolcuların yüzde 95'i rezervasyonlarını başka uçuşlara aktardı. Ukrayna hava sahasının kapatılması da hava yolu şirketlerinin zorlu koşullarla karşı karşıya kalmasına neden oldu.
İngiltere'nin önde gelen hava yolu şirketlerinden EasyJet, bu yılın eylül ayına kadar 1.700 uçuşun iptal edilmesine karar verildiğini duyurdu.
Şirketten yapılan açıklamada, bu yılın temmuz, ağustos ve eylül aylarında başkent Londra'daki Gatwick Havalimanı'ndan yapılması planlanan toplam 1.700 uçuşun iptal edilmesinin kararlaştırıldığı bildirildi.
Açıklamada, uçuş iptallerine gerekçe olarak Avrupa hava sahasında yaşanan yoğunluk ve hava trafik kontrollerinde yaşanan zorluklar gösterildi.
Söz konusu iptallerden etkilenen yolcuların yüzde 95'inin rezervasyonlarının başka uçuşlara aktarıldığı bildirilen açıklamada, devam eden savaş nedeniyle Ukrayna hava sahasının uçuşlara kapatılması nedeniyle hava yolu şirketlerinin bu yaz oldukça zorlu koşullar ile karşı karşıya kaldığı kaydedildi.