Edirne'de Fuhuş Operasyonu: 6 Şüpheli Tutuklandı
Edirne merkezli düzenlenen operasyonda üniversite öğrencileri için fuhşa teşvik eden 6 kişi gözaltına alındı.
Edirne İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Ahlak Büro Amirliği ekipleri, Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde yürüttüğü başarılı bir fuhuş operasyonuna imza attı. Soruşturma kapsamında elde edilen detaylar ise şebekenin kullandığı akılalmaz yöntemleri gözler önüne serdi.
ÜNİVERSİTELİLERE MEYVE İSİMLERİYLE KOD ADI VERMİŞLER
Şebeke üyelerinin teknik takibe yakalanmamak ve polisten gizlenmek amacıyla uyguladığı yöntemler polis ekiplerince deşifre edildi. Şüpheliler, iletişim kurmak ve izlerini kaybettirmek için yurt dışı kaynaklı GSM hatları üzerinden WhatsApp uygulaması kullandı. Fuhşa teşvik edilen üniversite öğrencisi kadınlara, şebeke üyeleri tarafından "şeftali" gibi çeşitli meyve isimleriyle kod adları verildi. Randevu ayarlamak isteyen şüpheliler, kadınların fotoğraflarını WhatsApp durum kısmında paylaşırken yüzlerini "meyve emojileriyle" kapatarak gizliliği sağlamaya çalıştı.
3 AYLIK TAKİP SONRASI 3 İLDE BASKIN
Emniyet güçlerinin büyük bir titizlikle yürüttüğü ve yaklaşık 3 ay süren teknik ve fiziki takip sürecinin ardından düğmeye basıldı.
Edirne, Tekirdağ ve İstanbul illerinde belirlenen adreslere eş zamanlı baskınlar düzenlendi. Operasyon kapsamında gözaltına alınan 3'ü kadın toplam 6 şüphelinin adliyedeki yasal işlemlerinin devam ettiği bildirildi.