Uygulamayı yükle! YÜKLE

Efeler İlköğretim Okulu 5. Uluslar Arası Çocuk Şenliği

Son Güncelleme:

Aydın Efeler İlköğretim Okulu Tarafından Organize Edilen "5. Uluslararası Halk Dansları Çocuk Şenliği" Hazırlıkları Tamamlandı. Bu Yıl Amerika Birleşik Devletleri (ABD) ve Ukrayna'nın da Şenliklere Katılmasıyla Katılımcı Ülke Sayısı Sekize Yükseldi. Ayrıca Bu Sene İlk Kez Yapılan Organize ile Şenliklere Katılacak Yabancı Öğrencilere Aydın'ın Köylerinin Gezdirileceği Bildirildi.

Aydın Efeler İlköğretim Okulu tarafından organize edilen "5. Uluslararası Halk Dansları Çocuk Şenliği" hazırlıkları tamamlandı. Bu yıl Amerika Birleşik Devletleri (ABD) ve Ukrayna'nın da şenliklere katılmasıyla katılımcı ülke sayısı sekize yükseldi. Ayrıca bu sene ilk kez yapılan organize ile şenliklere katılacak yabancı öğrencilere Aydın'ın köylerinin gezdirileceği bildirildi.


Tamamlanan hazırlıklarla ilgili bilgi veren Efeler İlköğretim Okulu Müdürü ve Tertip Komitesi Başkanı Şeref Sökmez, bu sene şenliklerin beşincisinin düzenlendiğini söyledi. Bu şenliğe başlarken öğrencilerinin değişik kültürleri tanıması ve dünya çocuklarıyla dostluklar kurulması amacını güttüklerini ifade eden Sökmez, ülkeler arası dostluk ve kültürel bağların güçlendirilmesinin bir diğer hedef olduğunu kaydetti. Şenliğin aralıksız olarak yapılmakta olmasının amaçlara ulaşıldığının bir göstergesi olduğunu belirten Şeref Sökmez, "Oluşturduğumuz dostluk köprüleri sayesinde şenliklere daha önceden katılan Makedonya, Macaristan, Sırbistan, Polonya, Litvanya ve Gürcistan ülkeleri bu senede Aydın'a gelecekler. Ayrıca ABD ve Ukrayna da ilk kez bu sene şenliklerimize katılacak. Bu festivalin en önemli kısımlarından birisi konuklarımızın misafir edilmesidir. Bu şenlikler için ilimize 240'ı öğrenci olmak üzere 325'e yakın konuk gelecek. Bu konuda velilerimizin büyük desteğini görüyoruz. Gelen öğrencileri evlerine kabul eden veli ve öğrencilerimiz Türk konukseverliğini ve kültürümüzü en güzel şekilde yansıtacaklarını düşünüyorum. Öğrenciler dışında ilimize gelen eğitmen, müzisyen ve velileri de festival boyunca il merkezindeki çeşitli konuk evlerinde ağılanacaklardır. Ayrıca bu sene her zamankinden farklı bir etkinliğimiz var. O da çocuklarımızı çevre köylere götürmek. Böylece hem konuk çocuklarımız bizim köy yaşantımızı tanımış olacak hem de çevre köylerdeki çocuklarımız onlarla kaynaşma fırsatı bulacaklar" dedi.


Konuk ülke öğrencilerinin 20 Nisan Cuma günü Aydın'da olacağını belirten Şeref Sökmez, festival programının son bulacağı 26 Nisan 2007 tarihinde misafirlerin Efeler İlköğretim Okulu bahçesinden uğurlanacağını açıkladı.


(DAK-YK)


17.04.2007 15:45 TSİ

Kaynak: İHA