Eğri Ve Kısa Bacağı Ameliyatla Düzeltilip 6 Santim Uzatıldı

Son Güncelleme:

15 Yaşındaki Mücahit Abbas Akbulut'un Eğri Olan Bacağı Ameliyatla ile Düzeltilip 6 Santim Uzatıldı. Akbulut Artık Koltuk Değneksiz Yürüyebilecek.

SİVAS'ta yaşayan ve koltuk değneği kullanan 15 yaşındaki Mücahit Abbas Akbulut'un eğri olan bacağı ameliyatla ile düzeltilip 6 santim uzatıldı. Akbulut artık koltuk değneksiz yürüyebilecek.


Alibaba Mahallesi'nde yaşayan Atatürk Lisesi 1'inci sınıf öğrencisi Mücahit Abbas Akbulut'un doğuştan eğri ve kısa olan sağ bacağı Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Ortopedi Servisinde Doç. Dr. Hayati Öztürk ve ekibinin yaptığı 3 başarılı ameliyat ile düzeltildi. Akbulut'un bu zamana kadar kullandığı koltuk değneklerini artık kullanmayacağı öğrenildi. Mücahit Abbas Akbulut, "Doğuştan ayağım eğri olduğu için ilk ameliyatımı 2 aylıkken oldum. Eğri olan ayağımı düze çevirdiler. İkinci ameliyatımı ise 5 yaşındayken oldum. Onda da ayak tenorlarımı düzeltiler. Daha sonra sağ bacağım kısa olduğu için üçüncü bir ameliyat oldum ve kısa olan ayağımı uzattılar. Artık çok mutluyum arkadaşlarım gibi koşup oynayacağım." dedi. Ameliyatı gerçekleştiren Ortopedi Bölümü El Cerahisi Bilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Hayati Öztürk, ilizarov yöntemi ile operasyonu gerçekleştirdiklerini belirterek, bu yöntemin düzeltme, uzatma ve defarma giderme ile yanıklarda kullanıldığını söyledi. Öztürk, "Şimdi bu hastalığı tedavi etmede yeni yöntemler çıktı. Bilgisayar destekli tedaviler. Bilgisayara yüklüyorsunuz programı o size ne kadar uzatma ve kısaltma ve döndürme yapacağınızı gösteriyor. Kliniğimizde yatan bir hasta üzerinde bu tedaviyi uyguladık ve bacak kemiğini 6 santim uzattık. Bu işlemden önce hastamızın ayağında çarpıklık vardı. Onu da yine İlizarov ile düzelttik. Bu yöntem ile artık tedavilerimizi daha rahat yapabiliyoruz. Sivas ve çevre illlerde bulunan vatandaşlarımızın bu tip hastalıkları var ise hastanemize gelerek rahatlıkla tedavi olabilirler. Mücahit kardeşimiz koltuk değneğine bağlı kalmıştı. Artık onlara gerek duymadan rahat bir şekilde yaşantısını sürdürecek." dedi.

Kaynak: DHA