Elazığ Otobüs Terminalinde Yakılmayan Kolorifer Tepkisi
Elazığ Şehirlerarası OtobüsTerminali'den koloriferlerin belediye tarafından yakılmaması üzerine esnaflar bu durumu protesto etmek için yaktıkları ateşlerle ısındı.
Elazığ Şehirlerarası OtobüsTerminali'den koloriferlerin belediye tarafından yakılmaması üzerine esnaflar bu durumu protesto etmek için yaktıkları ateşlerle ısındı. Belediye yetkilileri ise doğalgaz getirilmesi için çalışma yaptıklarını bu nedenle kaloriferlerin yakılmadığını belirterek, Doğalgaz bu yıla yetişmeyince, koloriferleri hafta içinde yakma kararı aldık dedi.
Elazığ'da hava sıcaklığının gündüz 0, geceleri de eksi 5 dereceye kadar düşmesi üzerine Şehirlerarası Otobüs Terminali'ndeki yazıhanelerin kaloriferlerin yanmaması yolcu ve yazıhane sahiplerinin tepkisine neden oldu. Yolcuların otobüs beklerken üşüdüklerini dile getiren esnaflar belediyenin kaloriferleri yakmaması üzerine dışarıda yaktıkları ateşlerle ısınmaya çalışıyor.
Kış aylarında sürekli ısınma problemi yaşadıklarını belirten yazıhane personellerinden Hanifi Ocak, elektrikli ısıtıcılarla ısınmaya çalıştıklarını belirterek, Bir yolcu çocuğuyla içeri giriyor soğuktan 10 dakika bile oturamıyor. Gerçekten rezil bir durumdayız dedi. Esnaflardan Erkan Aydın, terminalde çalışanların soğuktan hasta olduğunu belirterek, Artık ısınma sorunumuzun çözümlenmesini istiyoruz. Belediyeye kira ödüyoruz ama kaloriferlerimiz yakılmıyor. Yolcularda bu durumdan çok şikayetçi dedi.
Elazığ Belediyesi Ulaştırma Müdürü Mustafa Ayık, terminal esnafının doğalgaz istemesi üzerine doğalgaz getirmek için çalışma başlattıkları için kalorifer yakıtı almadıklarını söyledi. Ayık, Ancak otogar esnaflarının eylemleri nedeniyle doğalgaz çalışmalarını seneye erteledik. Kalorifer yakıtı alarak hafta içerisinde terminalin kaloriferlerini yakacağız dedi.