Engelliler Haftası

Son Güncelleme:

Muğla'nın Ortaca ilçesinde, Engelliler Haftası dolasıyla etkinlik düzenlendi.

Muğla'nın Ortaca ilçesinde, Engelliler Haftası dolasıyla etkinlik düzenlendi.


Ortaca tören alanındaki etkinlikte, bölgede bulunan eğitim ve rehabilitasyon merkezi öğrencileri tarafından hazırlanan gösteriler sunuldu.


Zeybek, damat halayı, mehteran ve "Atatürk Çocukları" isimli gösteriler büyük beğeni topladı.


Öğrencilerin "10. Yıl Marşı" eşliğinde Türk bayrağı oluşturması alkış aldı.


Özel bir Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi Müdürü Eylem Tan, yaptığı açıklamada, 10-16 Mayısın farkındalık yaratmak için düzenlendiğini söyledi.


Kaymakamlık tarafından düzenlenen etkinliklerin hafta boyuna yayıldığını belirten Tan, "10-16 Mayıs kutlaması demiyoruz, Çünkü kutlanacak bir şey değil. Sergiler ve kermesler düzenledik. Bölgedeki tüm kuruluşlar bir aradayız. Çocuklarımız, sahne gösterileriyle daha çok mutlu oluyorlar. Çünkü bir şey başarmış olmaları onlar için çok kıymetli." dedi.


Etkinlikte ayrıca, öğrenciler tarafından sabun, ahşap ve keçe yapılan el emeği eşyalar açılan sergi ile satışa sunuldu.


Fiyatları 1-10 lira arasında değişen eşyaların satışından elde edilecek gelirin öğrenciler için harcanacağı bildirildi.


Atölye Öğretmeni Dilek Tatar, amaçlarının öğrencilerin el becerilerini geliştirerek, topluma kazandırmak olduğunu söyledi.

Kaynak: AA