Eski Fenerbahçeli'den Teşvik İtirafı
Eski Fenerbahçeli Kemalettin Şentürk, 1992- 1993 sezonundaki teşvik priminini itiraf etti.
CNN Türk'te yayınlanan, Enver Aysever'in sunduğu "Aykırı Sorular" programına katılan Fenerbahçeli eski futbolcu Kemalettin Şentürk, teşvik primi iddialarının tarihini hem daha eskiye taşıdı hem de iddialara ilk elden canlı kanıt oldu.
"GALATASARAY'DAN TEŞVİK PRİMİ ALDIK"
Şentürk, Gençlerbirliği'nde oynadığı 1992-1993 sezonunun son haftasındaki Beşiktaş maçı öncesi Galatasaray'dan teşvik primi aldıklarını söyledi. Şentürk şöyle konuştu:
"Daha önce de anlatmıştım; şike değil ama teşvik primini yaşamıştık. Para verilmedi de gelen para bize dağıtıldı. Galatasaray'ın şampiyonluk için Beşiktaş'la mücadele ettiği, şampiyon olduğu sene. Biz en son maçta kadro dışı kaldık, Beşiktaş maçına gidemedik.
Söz konusu maçı Beşiktaş, 3-1 kazanmıştı. Aynı anda oynanan Galatasaray- Ankaragücü karşılaşmasını ise sarı-kırmızılı takım, 8-0 kazanmış ve averajla şampiyonluğa uzanmıştı.
Kemalettin Şentürk, 1991-1993 yıllarında Gençlerbirliğinde oynadı. 93 yılında Fenerbahçe'ye transfer olan Şentürk, 1993-1998 ve 1999-2000 yıllarında Fenerbahçe'de oynamış ve 10 gol atmıştı.