Fethiye'de 60 Ton Atık Yağ Toplandı
Fethiye'de yaklaşık 60 ton atık yağın toplandığı bildirildi.(TEMA) Fethiye Temsilcisi Oktay Tirli, gazetecilere yaptığı açıklamada, vatandaşların TEMA Vakfı Fethiye Temsilciliğine bir yılda yaklaşık 60 ton atık yağ getirdiğini söyledi.
Fethiye'de yaklaşık 60 ton atık yağın toplandığı bildirildi.
Türkiye Erozyonla Mücadele Ağaçlandırma ve Doğal Varlıkları Koruma Vakfı
(TEMA) Fethiye Temsilcisi Oktay Tirli, gazetecilere yaptığı açıklamada, vatandaşların TEMA Vakfı Fethiye Temsilciliğine bir yılda yaklaşık 60 ton atık yağ getirdiğini söyledi.
Toplanan atık yağların lisanslı bir firmaya teslim edildiğini belirten Tirli, "Fethiye'de yılda 200 ton atık yağ toplanması gerekirken, 60 ton toplayabiliyoruz. Bu yağların yer altı sularına, topraklarımıza ve denizlere karışması önleniyor. Vatandaşlarımızın bu konuda biraz daha duyarlı olmasıyla bu sorunun önüne geçilecektir" dedi.
Fethiye Belediyesi Çevre Mühendisliği ile atık yağların toplanması konusunda ortak proje ürettiklerini anlatan Tirli, çevre bilinci oluşturulması içinde çalıştıklarını bildirdi.
- MUĞLA