Azeri Genç, Fransa'da Eylem Yapan Ermenileri Susturdu

Son Güncelleme:

Fransa'da 1915 olaylarını protesto için toplanan Ermenilerin yanına giden Azeri genç, "Hocalı katliamını neden görmezden geliyorsunuz" diyerek tepkisini dile getirdi.

Fransa'nın Strasburg şehrinde toplanan Ermeniler, 1915 olaylarıyla ilgili Türkiye aleyhinde bir gösteri düzenledi. Bu sırada gösteri düzenleyen grubun yanına giden Azeri genç, Hocalı katliamını hatırlatınca kısa süreli gerginlik yaşandı.

TÜRKİYE'Yİ SUÇLADILAR

Son dönemlerde yeniden gündeme gelen 1915 olaylarıyla ilgili Fransa'da toplanan grubun yanına giden Azeri genç, neler talep ettiklerini sordu. Türkiye aleyhinde açıklamalarda bulunan grup üyeleri "Bizim soykırım yaptığımızı söylüyorlar. Bu tarihi bir yalan. Sayılarımız onlardan daha azdı. Bu durumda biz nasıl soykırım yapmış olabiliriz." dedi.

"HOCALI KATLİAMINI UNUTMAYIN"

Bu sözler üzerine yeniden devreye giren Azeri Genç, "Tarihte Hocalı Katliamı diye unuttuğunuz bir olay daha var. Bunun için neler söylemek istersiniz?" diyerek bir soru daha yöneltti. Bu soru karşısında gerildiği gözlenen Ermeni gençler, cevap vermeyerek gösterilerine devam ettiler.

HOCALI KATLİAMI

Karabağ Savaşı sırasında 26 Şubat 1992 tarihinde Azerbaycan Cumhuriyeti'nin Dağlık Karabağ bölgesindeki Hocalı kasabasında yaşanan 613 Azerbaycan Türkü'nün çocuk, kadın, yaşlı demeden ermeniler tarafından toplu şekilde vahşicesine katledilmesidir.

Kaynak: Haberler.Com