'Galatasaray Zor, F.Bahçe Küçümsememeli'
Metin Diyadin, Fenerbahçe ve Galatasaray'ın Avrupa arenasındaki şanslarını yorumladı.
Deneyimli teknik adam Metin Diyadin, Fenerbahçe ve Galatasaray'ın Avrupa arenasındaki mücadelelerinden eski takımı Kasımpaşa'ya kadar bir çok önemli konuda Sporx.com'a önemli açıklamalarda bulundu.
UEFA Şampiyonlar Ligi'ndeki temsilcimiz Galatasaray'ın evinde Schalke ile 1-1 berabere kalması, ardından da Fenerbahçe'nin Şükrü Saraçoğlu Stadı'nda BATE Borisov'u 1-0 yenerek Victoria Plzen ile eşleşmesini Metin Diyadin'e soruldu ve dikkat çekici yanıtlar alındı..
Metin Diyadin, Galatasaray'ın Schalke karşısında avantajını kaybettiğini ve deplasmanda işinin hiç de kolay olmadığını söylerken, Fenerbahçe'nin ise Victoria Plzen'in hafife almaması gerektiğini belirtti. Diyadin ayrıca eski takımı Kasımpaşa ile ilgili de gündem belirleyecek açıklamalarda bulundu.
İşte Metin Diyadin'in Sporx.com'a yaptığı değerlendirmeden bazı satırbaşları;
FATİH TERİM BİRİNDEN VAZGEÇMELİ
G.Saray'ın Schalke 04 maçı kadro tercihini nasıl değerlendiriyorsunuz ' Böyle bir sonuç bekliyor muydunuz '
"Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, Drogba, Burak veya Sneijder üçlüsünden birisini mutlaka yanına almalı. Sneijder tipik bir kanat oyuncusu değil, verimli olamıyor sol kanatta. Türkiye ligini kaldırabilir Galatasaray ama bu isimlerle Avrupa'da çok zorluk düşer. Sneijder forvet arkasında olmalı, pozisyonu orası."
Sizce kadro tercihi sonuçta etkili oldu mu ?
"Fatih Terim'in kadro tercihini yanlış diye değerlendirmemek lazım, sonuç itibariyle ilk yarıda skoru alıp ikinci yarıda hamle yapmayı planladı. Ama ilk yarının son dakikasında gelen gol planlarını bozdu. Sneijder'in sol kenar oyuncusu olmadığı ortada."
GALATASARAY'IN TUR ŞANSI ZOR
Tur şansını ne olarak görüyorsunuz ?
Zor, şu an skor avantajı Schalke'de, Alman liginde kötü gitselerde daha önce seyrettiğim takım, defansında sıkıntılar var ancak ön tarafı Huntelaar, Bastos, Farfan gibi oyunculardan kurulu... Bu oyuncuları herkes alır. Biz çok küçümsedik Schalke'yi. Sonuç itibariyle Alman ekolü de burada rakip. Almanya'da Schalke avantajlı. Eğer kontraatak futbolu oynanırsa Schalke bu işi çok iyi yapıyor.
Size göre G.Saray'ın elindeki futbolcuları itibariyle artısı ve zaafı nelerdir ?
"Baktığımız zaman Sneijder ve Drogba'nın gelişi ile Galatasaray'ın alıştığı kurgu bozuldu. Bu oyuncular biraz erken gelselerdi her şey farklı olur. Yeni bir takım, yeni bir sistem... Bu Fatih Terim için de zor.
Devre arası transfer tercihlerini nasıl değerlendiriyorsunuz ?
"Ben Galatasaray yönetiminin ticari olarak bu transferleri iyi hesap ettiğini düşünüyorum. Sonuç itibariyle sponsorluk gelirleri, forma satışları, ticari anlaşmalar bu oyuncuların götürüsünü geri kazandıracaktır."
FENERBAHÇE TAKIM OYUNU OYNUYOR
Fenerbahçe BATE Borisov karşısında aldığı sonucu nasıl değerlendiriyorsunuz?
"Fenerbahçe'nin elemesi bu takımı zaten normal, Fenerbahçe'de dikkat çeken konu takımın sahada bir takım gibi hareket etmesi. Eskiden bu yoktu. Fenerbahçe her geçen hafta daha da takım olma konusunda aşama kaydediyor. Ben Fenerbahçe'nin önümüzdeki 2-3 hafta içerisinde puan kaybetmemesi durumunda Galatasaray'ı şampiyonluk yarışında ciddi olarak zorlayacağını düşünüyorum."
Sizce Aykut Kocaman'ın kadro tercihi doğru muydu? Salih ilk 11'de başladı mesela...
"Aykut Kocaman'ın kadro tercihlerini doğru buluyorum. Emre'yi oynatamıyor, Meireles cezalı, burada ya Salih'i kullanacaktı ya da Selçuk'u... Doğru bir tercih yaptı Salih'i oynatmakla."
KESİNLİKLE KÜÇÜMSENMEMELİ
Victoria Plzen karşısında sarı lacivertli ekibin şansı nedir?
"Bizim Türk futbolcu olarak, ne maddi, ne de oyuncu yeteneği anlamında bir sorunumuz yok. Ancak karşıdaki takım bir Çek takımı. Bu tip takımların bir futbol felsefesi vardır. Asla küçümsenmemesi gereken bir ekip."
KASIMPAŞA İLK 4'TE SEZONU BİTİRMELİ
Eski takımınız Kasımpaşa hakkkında söylemek istediğiniz bir şey var mı? Takımın durumunu ve Shota'nın performansını nasıl değerlendiriyorsunuz?
"Kasımpaşa kadro olarak iyi bir kadroya sahip. Ben ilk 4'te yer alması gerektiğini düşünüyorum. Shota da iyi gidiyor şu anda."