Gevşeme Var, Su Tasarrufuna Devam
Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, "Tasarruf 1 Milyon 800 Bin Metreküpe İnmişti. Yine Artış Eğilimi Gösterdi" Dedi.
Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, "Tasarruf 1 milyon 800 bin metreküpe inmişti. Yine artış eğilimi gösterdi" dedi.
İSTANBUL Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, İstanbullular’ın su tasarrufunda bir gevşeme yaşandığını belirterek, "İstanbullular su tasarrufunda gayet iyi gidiyordu. Uygulanan tasarruf tedbirleri ile günlük 1 milyon 800 bin metreküpün altına düşen su tüketimi, dün itibarıyla 1 milyon 900 bin küsurlara kadar yükseldi. Yani bir rahatlama, gevşeme hissediliyor. Lütfen su tasarrufundaki hassasiyeti kaybetmeyelim" dedi. Saraçhane’deki Belediye Sarayı’nda gazetecilerin sorularını yanıtlayan Topbaş, 20 Ekim’de saat 16.59’da Melen Çayı’nın Ömerli Barajı’na gelmesi nedeniyle Başbakan Tayyip Erdoğan’ın da katılacağı bir tören düzenleyeceklerini açıkladı. İstanbul’u susuz bırakmayacaklarını söyleyen Topbaş, "Kullanım tekrar tırmandı. Biraz rahatlama hissediliyor, ama sakın rahatlamayın, gevşemeyin. Susuz bırakmayacağız, suları kesmeyeceğiz. Bunun sözünü verdik, ama burada İstanbulluların yardımının devamını istiyoruz" dedi.
Topbaş: Tasarım İstanbul’un genlerinde var
İSTANBUL Büyükşehir Belediyesi, dDf (Dream Design Factory) ve Hürriyet Gazetesi işbirliğiyle bu yıl üçüncüsü düzenlenen İstanbul Tasarım Haftası (İstanbul Design Week IDW) dün Eski Galata Köprüsü’nde başladı. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, İstanbul’u geçmişte olduğu gibi dünyanın etkilendiği bir kent haline getirmeyi hedeflediklerini belirtti. Topbaş, "İstanbul bir moda, kongre, finans, tasarım merkezi olmalı. İstanbul bunu hak ediyor. Bu, İstanbul’un genlerinde var" dedi. Topbaş, Radikal Gazetesi’nin, Tasarımda Radikal Eğilimler Yarışması-3’ün birincisi Emir Fırat Işık’a da ödülünü verdi. Açılışa İstanbul Vali Yardımcısı Cumhur Güven Taşbaşı, Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, dDf Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Esra Ekmekçi ile İstanbul Design Week Proje Koordinatörü Prof. Önder Küçükerman ve çok sayıda davetli katıldı.