Gmis'ten Ereğli Belediye Başkanına Ziyaret

Son Güncelleme:

Genel Maden İşçileri Sendikası (Gmis) Genel Başkan Yardımcısı Dursun Oğuz, Gmis Armutçuk Şubesi Yönetim Kurulu ve Kdz. Ereğli Köyleri Maden İşçileri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkan ve Yönetim Kurulu Üyeleri Belediye Başkanı Murat Sesli'yi Makamında Ziyaret Etti.

Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Genel Başkan Yardımcısı Dursun Oğuz, GMİS Armutçuk Şubesi yönetim kurulu ve Kdz. Ereğli Köyleri Maden İşçileri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkan ve Yönetim Kurulu Üyeleri Belediye Başkanı Murat Sesli'yi makamında ziyaret etti.


GMİS'in ziyaretinde madenciler için müjde veren Başkan Sesli, Ereğli'ye "Çelik ve Maden Müzesi"nin yanısıra madenciler için bir "Madenci Evi" kazandıracaklarını söyledi. Başkan Sesli, "Kandilli deyince aklımıza ilk gelen şey madencilerimiz. Madencilerimizin ne kadar zor şartlar altında çalıştıklarını çok iyi biliyorum. Maden işçisinin değeri çok büyük. Geçtiğimiz günlerde Kandilli'de grizu faciasında yaşamını yitiren maden işçilerimizi anma töreninde de belirtmiştim. Ereğli'de polis evi var. Erdemir emeklileri için de bir yer var. Ancak madencilerimizin bir yeri yok. Bizde Devlet Demir Yolları'ndan kiraladığımız alandaki eski istasyonu restore ederek buraya 'Madenci Evi' yapacağız ve madencilerimizin hizmetine sunacağız. Bunun yanısıra yine aynı arazi üzerindeki hangarı da 'Maden ve Çelik Müzesi' yapmayı planlıyoruz. Bununla ilgili çalışmalarımız devam ediyor" dedi.


GMİS Genel Başkan Yardımcısı Dursun Oğuz, "Madenci Evi" projesinin çok önemli olduğunu belirterek, "Belediye başkanımızın yaptığı icraatları gerek basınımızdan gerekse gözlemlerimizden fark ediyoruz. Kendisi, madencilerle ilgili yapılan toplantılarda yaptığı açıklamalarda sürekli bizim yanımızda olmuş ve destek vermiştir. 'Madenci Evi' projesi için de kendisine tüm maden işçileri adına teşekkürlerimizi sunuyoruz" dedi.


(BA-ET-Y) 24.04.2008 15:04 TSİ

Kaynak: İHA