Güneş enerjisiyle çalışan araç, Ankara yolunda

Son Güncelleme:

İstanbul Teknik Üniversitesi'nin tasarladığı güneş enerjisiyle çalışan ARIBA6, uzun yol testi için Ankara'ya hareket etti

İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) "Güneş Arabası Ekibi" tarafından tasarlanan "ARIBA 6", test sürüşü için Ankara'ya gitmek üzere yola çıktı.


DİREKSİYONDA BURCU VAR


Uluslararası alanda ödülleri bulunan İTÜ ekibi, güneş enerjisiyle çalışan arabaların altıncısı üretti. "ARIBA6" adı verilen otomobil, 6-13 Ekim'de Avustralya'da düzenlenecek ve kıtanın boydan geçildiği 3 bin kilometrelik World Solar Challenge yarışı öncesi test sürüşüne çıkarıldı. İTÜ Ayazağa Yerleşkesi'nde, otomobilin ilk test sürüşü için Milli Rallici Burcu Çetinkaya, direksiyon başına geçti.


ESCORT EŞLİĞİNDE UĞURLANDI


Çetinkaya'nın test sürüşünün ardından otomobilin son hazırlıkları yapıldı. Daha sonra Metalurji ve Malzeme Mühendisliği 3. sınıf öğrencisi Talgun Uzunlar'ın kullandığı ARIBA6, Ankara'ya gitmek üzere 2 eskort eşliğinde üniversiteden ayrıldı.


Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nü geçtikten sonra bir süre mola veren ARIBA6'nın sürücüsü Uzunlar, gazetecilerin soruları üzerine, "Farklı bir his. Normal bir araç sürmekten çok daha farklı. Kendi ürettiğimiz bir aracı sürünce, insan daha da mutlu oluyor. Umarım Ankara'ya kadar bu şekilde gideceğiz" ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA