Güney Almanya'da Eşek Şenliği
Almanya’nın Baverya eyaletine bağlı Kirchdorf köyünde 9. kez düzenlenen eşekler şenliğine katılım sayısı 9 bini buldu.
Almanya’nın Baverya eyaletine bağlı Kirchdorf köyünde 9'uncu kez düzenlenen eşekler şenliğine katılım sayısı 9 bini buldu. çeşitli türlerden eşek katılım sayısı ise 104 oldu.
BİR EŞEK çALIŞKANDIR, İNSANLARA SADIKTIR
2002 yılında 900 senelik eski bir değirmene yerleşen Bayan Gudrun Marquardt'in ailesi o sene bir eşekler derneği açmaya karar verir.
çünkü bir eşek çalışkandır, insanlara sadıktır, ayrıca İncil'de eşek kutsaldır bu nedenle bir dernekleri olmaları gerekir diye düşündü. İşte
O günden beri her sene mayis ayinda Bayan Gudrun Marquardt'in ailesi köy halkının desteği ile birlikte eşekler şenliğini düzenliyor. Büyük bir ilgi geören şenliğe Almanya’nın bir cok yerinde eşek severler hayvanları ile birlikte katiliyorlar.
Bayan Gudrun Marquardt eşek, koyun, arı , balık , ördek, köpek, kedi ve bir cok başka hayvanları yetiştiriyor ve eşekler hakkında süreklı ceşitli seminerler ve etkinlikler düzenliyor.
EŞEKLER SAHİPLERİ EŞLIGINDE KÖY MERKEZINDE YüRüYüŞ YAPTI
Şenlik sabah saat 10'da başladı. Köy merkezinde toplanan tüm eşekler sahipleri eşliğinde bir yürüyüş yaparak kilise önüne vardilar ve orada papaz Georg tarafından bir hayır duvasının ardından değirmen alanına gecdıler. Sabah saatlerinden itibaren insanların geldiği alanda büyük bir kalabalik meydana geldı.
EŞEK İNANDI BİR İNAT DEĞİLDİR VE SAĞLIKLIDIR
Değirmen alanında bir eşek turnuvası ile acılış yapıldı. Turnuva sırasında bir kac eşeğin inat ettiği görüldü ancak eşek sahiplerinin cabalarıyla yarışmaya devam edildi. Eşek inadıyla ilgili olarak bayan Gudrun Marquardt şunları söyledi: “Eşekler bazen ileriye gidip gitmediğini iyi düşünürler ve buda belirli bir zaman alır ve bu nedenle halkın dilinden eşek inadı vardir diye söylenır. Bu bir inat değildir ve sağlıklıdır. Aslında Insanlarda da bunu beklerdım ve bir çok konuda öncelikle iyi düşünerek ileriye adım atmak gerekiyor“
EŞEKLERIN HüNERLERI SERGİLENDİ
Turnuvanın ardından eşeklerın halı serme, halı silkeleme, şapka ile selamlama gibi çeşitli hünerleri sergilendi. Seyirciler tarafından bu gösteriler büyük coşku ile izlenildi. Turnuva yarışmasına katılan tüm eşek sahiblerine birer hediye verilirken kazanan eşekler ise kupa ile ödülendirildi.
EŞEKLER ILE ILGILI PAZAR
Bu şenligin bir önemlı noktası'da eşekler ile ilgili bir pazardı. çeşitli standlarda eşekler ile ilgili eşyalar, paytonlar ve diğer malzemeler satılışa sunuldu. Bir veteriner tarafından eşeklerin bakım ve beslemesi hakkında bilgiler verildi.
Ercan Karataş/ MüNİH, (DHA)