HDP Açıkladı: MHP'nin Olduğu Çatıya Destek Vermeyiz

Son Güncelleme:

HDP'nin 4 milletvekili, Cumhurbaşkanlığı seçimleri için MHP'nin içinde yer aldığı bir çatı adaya destek vermeyeceklerini açıkladı.

HDP'den Şırnak Milletvekilleri Hasip Kaplan ve Selma Irmak, Kars Milletvekili Mülkiye Birtane, Diyarbakır Milletvekili Nursel Erdoğan ve İstanbul Milletvekili Levent Tüzel bazı gazetelere ziyarette bulundu. Heyet yaptığı açıklamada, MHP'nin içinde bulunduğu bir çatı adaya destek vermeyeceklerini, Cumhurbaşkanlığı seçimlerini boykot edebileceklerini belirtti.

İşte heyetin açıklamalarından dikkat çeken bölümler,

ÇATI ADAY FORMÜLÜ

Cumhurbaşkanlığı adayına ilişkin CHP ve MHP'nin 'çatı aday' tartışması yaptığını hatırlatan HDP'liler, "Bizim özellikle MHP'nin olduğu bir projeye destek vermemiz söz konusu olmaz. Ki ne olursa olsun biz ilk turda kendi adayımızı çıkartacağız" dedi. HDP'liler, CHP adayının desteklenmesi olasılığına ilişkin de "Adaylarının kim olacağına bağlı" şartını öne sürdü; AİHM eski Yargıcı ve CHP İzmir Milletvekili Rıza Türmen ve eski CHP genel Başkanı Altan Öymen gibi isimlerin kendileriyle de paylaşıldığı bilgisini verdi.

BOYKOT İHTİMALİ

HDP heyetinin adayı, 21 Haziran'da yapılacak HDP Kongresi sonrasında netleşecek. Ancak HDP, "AKP ile birlikte hareket ederler" algısından rahatsız. Güçlü bir isim çıkarmak istiyorlar. Gösterecekleri aday ikinci tura çıkamaz ise, hangi aday daha 'demokrat' ise ona destek verme eğilimindeler. Eğer son tura kalan iki adayı da beğenmezlerse 'sandığı boykot' seçeneğini de gündeme getirebilirler.

Kaynak: Haberler.Com