HDP'li Doğan: Üstümüze Ceset Parçaları Düştü

Son Güncelleme:

Hain saldırıda yürüyüş kortejinde bulunan HDP'li Müslüm Doğan, "Üstüm insan parçaları ile doldu. Havada bir kolun uçtuğunu gördüm. Oysa her şey çok güzeldi." dedi.

Patlamanın yaşandığı noktada HDP kortejinde Ankara Milletvekili Sırrı Süreyya Önder, İzmir Milletvekili Ertuğrul Kürkçü, İstanbul Milletvekili Sezai Temelli ve eski Kalkınma Bakanı, İzmir Milletvekili Müslüm Doğan da yürüyordu

Müslüm Doğan, "Patlamada insanlar bize set oldu. Üstüm insan parçaları ile doldu. Havada bir kolun uçtuğunu gördüm. Oysa her şey çok güzeldi." dedi.

İşte Müslüm Doğan'ın yaptığı açıklamalarından satırbaşları:

"ÜSTÜME CESET PARÇALARI DÜŞTÜ"

"Patlamanın hemen yakınındaydık. Patlamada insanlar bize set oldu. Üstüm insan parçaları ile doldu. Havada bir kolun uçtuğunu gördüm. Oysa her şey çok güzeldi.

İnsanlar halay çekiyordu, barışla ilgili türküler söylüyordu. Bu alçakça işlenen bir katliamdır. Hesabı sorulmazsa ülkede hiçbir zaman barışın adı anılamaz.

"ELLER, AYAKLAR..."

Sırrı Süreyya Önder de patlama anını anlatırken, "Biri zayıf biri kuvvetli iki patlama duyduk. Her taraf cansız beden ve kopmuş uzuvlarla doluydu. 20 ölen insanı gözümle gördüm. Her taraf cansız beden ve kopmuş uzuvlarla dolu; eller, ayaklar..." dedi.

"SİYASİ SONUÇLAR ÇIKARILIR"

Önder, bombalı saldırının KCK'nın tek taraflı eylemsizlik açıklaması ilanının beklendiği bir anda yapılmasının dikkat çekici olduğunu da ifade ederek, "Bundan daha bir çok siyasi sonuç çıkarılabilir" dedi.