Hocalı Katliamının 20. Yıl Dönümü

Son Güncelleme:

MHP Giresun Merkez İlçe Başkan Yardımcısı Gökhan Karaosmanoğlu, "Türk milleti olarak haklı davamızı her yerde, her platformda anlatarak Türkiye Azerbaycan kardeşliğini daha da kuvvetlendirmeliyiz" dedi.

MHP Giresun Merkez İlçe Başkan Yardımcısı Gökhan Karaosmanoğlu, "Türk milleti olarak haklı davamızı her yerde, her platformda anlatarak Türkiye Azerbaycan kardeşliğini daha da kuvvetlendirmeliyiz" dedi.


Karaosmanoğlu, Hocalı katliamının 20. yıl dönümü nediniyle yaptığı yazılı açıklamada, 26 Şubat 1992'de dünyanın gözü önünde Türk ve Müslüman oldukları için çocuk, kadın, yaşlı 613 masum insanın bir gecede katledildiğini belirtti.


Türkiye'de son yıllarda sözde aydınlar ve hümanistlerin "Hepimiz Ermeni'yiz" naraları atarken, Azerbaycan Hocalı'da yaşanan vahşetin 20. yılına girildiğini vurgulayan Karaosmanoğlu, şunları kaydetti:


"Kardeşimiz Türk'ün öz ata yurdu nazlı Karabağ hala işgal altındadır. Türk ve Müslüman dünyası olarak buna daha ne kadar sessiz kalacağız- Ermeni Diasporası, ırkçı Ermenistan devleti olmayan bir soykırım icat ederek, tarihi insan sevgisiyle dolu necip Türk milletini dünya kamuoyunda mahkum etmeye devam ediyor. Türk milleti olarak haklı gerçek davamızı her yerde, her platformda anlatarak Türkiye Azerbaycan kardeşliğini daha da kuvvetlendirmeliyiz. Hocalı katliamını yapan Ermenistan'ı yüce meclisimizde soykırımcı olarak ilan etmeli, dost parlamentolardan da aynı duyarlılığı istemeliyiz."


- GİRESUN

Kaynak: AA