İran Büyükelçisi Ali Rıza Bigdeli Kemal Kılıçdaroğlu'nu Ziyaret Etti

Son Güncelleme:

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile İran İslam Cumhuriyeti Büyükelçisi Ali Rıza Bigdeli CHP Genel Merkezi'nde görüştü.

Chp Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile İran İslam Cumhuriyeti Büyükelçisi Ali Rıza Bigdeli CHP Genel Merkezi'nde görüştü.


CHP Genel Başkan Yardımcısı Faruk Loğoğlu'nun da katıldığı görüşmede, Türkiye ? İran ilişkilerinin önemine dikkat çekildi ve bu ilişkilerin her iki ülke tarafın da güçlendirilerek devam etmesine olan inanç belirtildi.


"SURİYE'DEKİ SORUNU SURİYELİLER ÇÖZMELİ"


Görüşmede ayrıca, Suriye ve Mısır'daki durumun da değerlendirildiği öğrenildi. Görüşmede, Suriye konusunda gelinen noktanın ve yaşanan olumsuzlukların sorumlularından birinin AKP İktidarı olduğu belirtilerek, Suriye'deki sorunu Suriyelilerin çözmesi gerektiği vurgulandı. Öte yandan Türkiye'nin Suriye konusunda önerdiği uluslararası konferans da görüşmede dikkat çekilen konulardan biri olduğu öğrenildi. Türkiye'nin İran'ı da kapsayan bu önerisine İran İslam Cumhuriyeti'nin olumlu yaklaştığı belirtildi.

Kaynak: DHA