İsrail askerleri yanlışlıkla bir Yahudi kadını vurdu
İsrail askerleri, Filistinli bir kadın olduğu zannıyla saldırı düzenleme girişiminde bulunduğu düşünülen bir kadını vurarak yanlışlıkla bir Yahudi kadın olduğunu fark ettiler. Askerlerin, kadının psikolojik problemleri olduğu belirlendi.
İsrail askerleri, işgal altındaki Batı Şeria'nın El-Halil kentinde bir Yahudi bir kadını, İsrail güçlerine saldırı düzenleme girişiminde bulunan Filistinli bir kadın olduğu zannıyla ateş açarak yaraladı.
İsrail Ordu Radyosu'ndan yapılan açıklamada, psikolojik problemleri olduğu belirlenen bir kadının El Halil'in güneyinde İsrail'e ait askeri kontrol noktası yakınlarında vurulduğu belirtildi.
İsrail askerlerinin, adı paylaşılmayan Yahudi kadına ateş açarak yaraladığına dikkat çekilen açıklamada, askeri kontrol noktasına saldırı şüphesinin olmadığı kaydedildi.
İsrail ordusu, daha önce Twitter'dan Filistinli bir kadının El Halil'in güneyindeki bir askeri kontrol noktasına saldırı düzenlemeye çalıştığını iddia etmiş ve İsrail askerlerinin kadını vurarak yaraladığını duyurmuştu.