İsrail'in Filistinlilere Yönelik İhlalleri
İsrail ordusunun, kasım ayında gazetecilere yönelik 50 ihlal gerçekleştirdiği, bunlardan 7'sinin silahla yaralama vakası olduğu bildirildi.
İsrail ordusunun, kasım ayında gazetecilere yönelik 50 ihlal gerçekleştirdiği, bunlardan 7'sinin silahla yaralama vakası olduğu bildirildi.
Filistin Gazeteciler Sendikası'na bağlı Basın Özgürlüğü Komitesi'nin hazırladığı rapora göre, İsrail güçleri kasım ayı boyunca basın ekiplerini alıkoyma, tehdit etme, yerel radyoları basarak kapatma ve gazetecilere ateş açma benzeri 50 ihlalde bulundu.
İhlaller arasında, 3 yerel radyonun kapatılması, pek çoğunun tehdit içerikli mesajlar alması ve 7 gazetecinin silahla yaralanmasının yer aldığı belirtildi.
Raporda ayrıca sendikanın, Dışişleri Bakanlığı, insan hakları alanında faaliyet gösteren hukuk kuruluşları ve Filistin Kurtuluş Örgütü (FKÖ) Müzakere Departmanı'nın işbirliğiyle bu ihlalleri takip etmek ve İsrail ordusuna karşı dava açmak için çalıştığı kaydedildi.