Konyalı Şehidin Cenazesi Memleketi Konya'ya Getirildi

Son Güncelleme:

PKK'lı teröristlerin saldırısı sonucu şehit düşen 26 yaşındaki polis Mustafa Çetin'in cenazesi Mardin'de düzenlenen törenin ardından askeri uçakla memleketi Konya'ya getirildi.

Özel Harekat Polisi 26 yaşındaki Mustafa Çetin, Mardin'in Nusaybin ilçesi'nde PKK'lı teröristlerin zırhı polis aracına roketatarlı saldırısı sonucu şehit olmuştu. Çetin'in cenazesi Mardin'de düzenlenen törenin ardından askeri uçakla memleketi Konya'ya getirildi.

ŞEHİDİN CENAZESİNİ VALİ VE GARNİZON KOMUTANI KARŞILADI

Şehit'in cenazesini Konya Havalimanında Vali Vekili Fazlı Akgün, Garnizon Komutanı Hava Pilot Tümgeneral Haluk Şahar, şehidin babası Süleyman Çetin, annesi Kezban Çetin, eşi Ayşe Çetin, şehidin kardeşleri, yakınları ile asker ve polis karşıladı.

ŞEHİDİN 3 YAŞINDAKİ KIZI DA KONYA'YA GELDİ

İstanbul'da oturan şehit eşi Ayşe Çetin de, üç yaşındaki kızı Fatma Sema Çetin ile birlikte uçakla Konya'ya geldi.

TORUNUNA SARILIP AĞLADI

Şehidin cenazesinin gelmesi beklenildiği sırada Fatma Sema Çetin de bir yakının kucağında aprona getirildi. Her şeyden habersiz Fatma Sema Çetin, etrafında bakındığı sırada dedesi Mehmet Aksoy, torununa sarılıp ağladı. Minik Fatma Sema, adeta teselli edercesine elliyle dedesinin sırtına bir kaç kez dokundu. Minik Sema daha sonra apronda koşuşturup oynaması görenlerin yüreğini dağladı.

"BABA BABA" DİYE AĞLADI

Fatma Sema'nın bir ara 'baba baba' diye ağlaması üzerine bir yakını aprondan uzaklaştırdı. Ancak minik Fatma Sema kısa bir süre sonra tekrar aprona geldi. Babasının cenazesi geldiği sırada da, annesinin yanına gitmek istemesi üzerine kadın polis şeker vererek sakinleştirmek istedi.

"BAKAYIM Bİ BABAMA"

Annesine sarılan Fatma Sema bir ara "Bakayım bi babama" deyip annesinden kurtulup, her şeyden habersiz babasının cenazesinin konduğu ambulansa doğru koştu. Polisler tarafından durdurulan Fatma Sema, kadın polise teslim edildi.

YARIN DEFNEDİLECEK

Karayoluyla memleketi Ilgın'a götürülen ve Devlet Hastanesi Morgu'na konan şehit Çetin'in cenazesi, yarın öğle namazının ardından düzenlenecek törenle eskiden belde statüsünde olan Yukarıçiğil Mahallesi'ndeki evlerinin karşısındaki mahalle mezarlığına defnedilecek.

Kaynak: DHA