Kore, Cezayir Sınavında

Son Güncelleme:

Gruptaki ilk maçında Rusya ile 1-1 berabere kalan Güney Kore, Belçika karşısında umut veren bir futbol oynayan Cezayir ile kozlarını paylaşacak.

2014 Dünya Kupası #39;ndan önce iyi bir hazırlık dönemi geçiren Gğney Kore, turnuvadaki ilk maçında Rusya karşısında 1-0 öne geçmiş ancak 90 dakika 1-1 sona ermişti. Cezayir ise sürpriz bir şekilde Belçika karşısında öne geçmesine rağmen sahadan 2-1 yenik ayrılmıştı.


Bu maçta Güney Kore #39;de eksik oyuncunun bulunmaması sebebiyle Asya ekibinin ilk maçtaki dizilimini bozması beklenmiyor. İleri uçta Keun-Ho #39;nun yine gol yollarında oynamas beklenirken, orta alanda Min, Cheol ve Yong #39;un forma giymesine kesin gözle bakılıyor.


4-1-4-1 sistemini bozması beklenmeyen Cezayir #39;de ise Feghouli #39;nin üzerine şekillenmiş bir takımın sahaya çıkması muhtemel görünüyor. Soudani, Bentaleb ve Taider gibi isimler de Güney Kore #39;yi zorlamak adına sahaya çıkacak olan isimler olacak.


Cezayir #39;in defans dörtlüsü olan Mostefa, Halliche, Bougherra Ghoulam #39;ı da bozması beklenmiyor.


Önemli sayılar


- Kuzey Afrika ekibinin 23 futbolcusunun tamamı farklı takımlarda oynuyor. Bu istatistikle birlikte Cezayir bu turnuvada bir ilke imza atmış durumda.


- Cezayir, Afrika Elemeleri #39;nde 2. Tur #39;u tek bir mağlubiyetle kapadı ve kalan maçlarını kazanarak lider bitirdi. Play-off #39;larda Burkina-Faso #39;ya ilk maçta 3-2 yenilen Cezayir, ikinci maçı 1-0 kazanarak adını Dünya Kupası #39;na yazdırdı.


- Güney Kore, 1990 Dünya Kupası #39;ndan beri frikikten direkt olarak en çok gol bulan takım konumunda. (5 kez)

Kaynak: Goal.Com