Köy Korucuları ve 10 Köy BDP'ye Dahil Oldu
Aralarında köy korucularında bulunduğu Berav bölgesinin 10 Köy halkı BDP seçim lokaline kadar kitlesel yürüyüş gerçekleştirerek BDP'ye katıldı.
Korucuları BDP'ye katıldı
Batman'ın Hasankeyf ilçesine bağlı 11 köyde oturan ve aralarında korucuların da olduğu kalabalık grup, yürüyüş sonrası BDP'ye katıldı.
Aralarında köy korucularında bulunduğu Berav bölgesinin Kavacık, Irmak, İncirli, Saklı, Akalin, Büyükdere, Öğütlü, Üçyol, Yolüstü, Çatalsu ve Soğucak Köylüleri, Sanat Sokağından BDP seçim lokaline kadar kitlesel yürüyüş gerçekleştirerek BDP'ye katıldı. Kadınların da yer aldığı ve BDP Eşbaşkan Adaylarının pankartı ile BDP bayrakları taşıyan yaklaşık Bin 500 kişiden oluşan kalabalık, seçim lokali girişinde BDP Batman İl Başkanı Serdar Atalay, BDP PM üyesi Nezir Gülcan, BDP Batman Belediye Eşbaşkan Adayı Sabri Özdemir ve BDP'li yöneticiler tarafından karşılandı. BDP seçim lokalinde konuşan BDP Batman Belediye Başkan adayı Sabri Özdemir, partilerinin halkın partisi olduğunu belirterek, BDP'nin tüm kesimlere hitap ettiğini söyledi. Özdemir ülkede bir barış sürecinin olduğunu ifade ederek, hiç kimseyle düşmanlığının olmadığını amaçlarının kardeş kavgasını durdurmak olduğunu belirtti.