Küresel İş Koalisyonu Başkanlar Toplantısı Washington'da Yapıldı

Son Güncelleme:

Küresel İş Koalisyonu'nun 4. Başkanlar Toplantısı, Washington'da gerçekleştirildi.

Küresel İş Koalisyonu'nun 4. Başkanlar Toplantısı, Washington'da gerçekleştirildi.


Türk Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği'nden (TÜSİAD) yapılan açıklamaya göre, derneğin, 2012 yılından bu yana kurucu üyeleri arasında yer aldığı B20 Koalisyonu, Kasım 2016'da faaliyetlerini Küresel İş Koalisyonu (Global Business Coalition-GBC) adı altında yürütme kararı aldı.


Dünyanın önemli ekonomilerinden önde gelen iş dünyası örgütlerini bir araya getiren ve her ölçekten 6,8 milyon firmayı temsil eden koalisyon, ulusal ve uluslararası ölçekte iş dünyası ile karar alıcılar arasından önemli bir platform olarak faaliyetlerini sürdürüyor.


Küresel İş Koalisyonu'nun 4. Başkanlar Toplantısı, 12-13 Şubat'ta, Washington'da, ABD Ticaret Odası'nın ev sahipliğinde yapıldı.


Toplantıya, TÜSİAD'ı temsilen TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Erol Bilecik, TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve Küresel İlişkiler ve AB Yuvarlak Masası Başkanı Simone Kaslowski, Dış İlişkilerden Sorumlu Genel Sekreter Yardımcısı Hale Hatipoğlu ile Washington Temsilcisi Barış Ornarlı katıldı.


Basına kapalı gerçekleştirilen toplantıda, koalisyon üyeleri şu konuları tartıştı:


"2017 B20/G20 Almanya Başkanlığı'nın sonuçları ve 2018'de B20/G20 Arjantin ve B7/G7 Kanada Başkanlıkları bağlamında uluslararası iş dünyasının öncelikleri. G20 ülkelerinde ekonomik ve siyasi trendler (ticaret ve yatırım, vergi reformları, iş gücü piyasası reformları ve Sanayi 4.0). Koalisyonun kaynak verimliliği ve döngüsel ekonomi alanlarındaki girişimlerine ek olarak B20 ve B7 süreçlerinde ilgili konularda aşama kaydedilmesi için gösterilen çaba..."


Etkinlik, aynı zamanda ABD hükümet temsilcileriyle tanışmak ve ABD politika yönelimlerinin dünya meselelerine etkilerini tartışmak için fırsat oluşturdu. TÜSİAD heyeti, Küresel İş Koalisyonu programı çerçevesinde ABD Hazine Bakanı Steven Mnuchin ile de görüştü.


" Türkiye, AB değerler sisteminin bir parçası"


TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Erol Bilecik, başkanlar toplantısında, diğer konuların yanı sıra Türkiye ekonomisinin güncel durumu ile Sanayi 4.0 konularına odaklanan bir konuşma yaptı.


Türkiye ekonomisinin büyüme potansiyelinin, makroekonomik istikrarı sağlayacak ve verimliliği artıracak yapısal reformlar uygulandığı takdirde daha da artacağını belirten Bilecik, şunları kaydetti:


"Demokratik hak ve özgürlüklerin korunmasıyla birlikte hukukun üstünlüğü ve kural esaslı politika yapımı ekonomimizin sürdürülebilirliği, yabancı sermaye girişleri ve uluslararası yatırımlar için hayati öneme sahiptir. Daha esnek bir iş gücü piyasası, daha şeffaf ve öngörülebilir bir vergi sistemine yönelik reformlar ve dijitalleşmenin hızlandırılması için atılacak adımlar Türkiye ekonomisinin potansiyel büyümesine önemli katkıda bulunacaktır.


Türkiye'nin, önemli ekonomik ortağı olan ve demokratik yumuşak gücü temsil eden AB'nin değerler sisteminin bir parçası olduğuna inanıyoruz. Türkiye'nin başarısı için ortaya koyduğumuz bu vizyona Avrupalı ve Transatlantik ortaklarımızın destek olmalarını bekliyoruz."


Erol Bilecik başkanlığındaki TÜSİAD heyeti, Washington temasları kapsamında, ABD Dışişleri Bakanlığı yetkilileri ve Amerikan iş dünyası temsilcileriyle de bir araya geldi.


Heyet, Brookings Enstitüsü Başkanı John Allen başta olmak üzere düşünce kuruluşlarının temsilcileriyle Türk- Amerikan ilişkileri konusunda görüş alışverişinde bulundu.

Kaynak: AA