Kuvay-ı Milliye Kadınları Ayakta Alkışlandı

Son Güncelleme:

50’nci sanat yılını Büyükçekmece’de "Abide-i Aşk" tiyatro oyunu ile kutlayan tiyatro sanatçısı Dilek Türker, Kara Fatma, Halide Edip, Zübeyde Hanım gibi Kuvay-i Milliye kadınlarını anarken ayakta alkışlandı.

50'nci sanat yılını Büyükçekmece'de "Abide-i Aşk" tiyatro oyunu ile kutlayan tiyatro sanatçısı Dilek Türker, Kara Fatma, Halide Edip, Zübeyde Hanım gibi Kuvay-i Milliye kadınlarını anarken ayakta alkışlandı.


"Sanat Hayattır" sloganıyla kültür ve sanata büyük önem veren Büyükçekmece Belediyesi, 50'nci sanat yılında tiyatro sanatçısı Dilek Türker'i ağırladı. Devlet Sanatçısı Dilek Türker, sanatta 50'inci, kurucusu olduğu Tiyatro Ayna'nın 25'inci yılını "Abide-i Aşk" tiyatro oyunu ile kutladı.


"CUMHURİYETİN DEĞERLERİNE SAHİP ÇIKIN"


Türker, Kuvay-i Milliye kadınlarından yola çıkarak hazırladığı "Abide-i Aşk" oyununda, bir kadın olarak sahnede verdiği elli yıllık mücadelesini anlattı.


Darülbedayi'de Muhsin Ertuğrul'un yönlendirmesiyle başladığı tiyatro yaşamı boyunca Aziz Nesin'den Nezihe Meriç'e, Ataol Behramoğlu'ndan Rekin Teksoy'a, Nezihe Araz'dan Melisa Gürpınar'a pek çok değerli yazarın oyununu sahneye taşıyan Dilek Türker, "Abide-i Aşk" oyununda, Kara Fatma gibi, Halide Edip gibi, Asker Saime gibi, Zübeyde Hanım gibi Kuvay-i Milliye kadınlarını anarken, benzer bir ruhla yıllar boyunca hem Türkiye'de, hem Almanya'da gerek sahne üzerinde gerekse sokakta sürdürdüğü mücadeleyi sanatseverler ile paylaştı.


Dilek Türker, 'bir barış projesi' olarak tasarladığı "Abide-i Aşk" ile, Kuvay-i Milliye bilincini, özgürlük ve demokrasi mücadelesinin her zaman ve her satıhta yapılabileceğini hatırlatarak Cumhuriyet değerlerine sahip çıkma yönünde sanatseverlere çağrıda bulundu.


BAŞKAN AKGÜN'E TEŞEKKÜR ETTİ


Büyükçekmeceli sanatseverler tarafından yoğun ilgi gören tiyatro oyunu ayakta alkışlandı. İstanbul dışında olan Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün'ü temsilen sahneye gelen Belediye Başkanvekili Ahmet Şahin, Başkan Akgün'ün, 'Sanat Hayattır' sloganıyla sanata ve sanatçıya büyük değer verdiğini, Büyükçekmece'yi kültür ve sanatta marka şehir hale getirdiğini vurgulayarak şunları söyledi: "Dilek Türker gibi sahnede 50. yılını kutlayan, Cumhuriyet değerlerinin savunucusu bir sanatçının, Büyükçekmece halkıyla buluşmasına vesile olmamızın mutluluğunu yaşıyoruz."


Başkan Akgün ve ekibine teşekkür eden usta tiyatro sanatçısı Dilek Türker, "Bugün beni siz değerli seyircim ile buluşturan daha da önemlisi gerçek sanata ve sanatçıya vermiş olduğu değerle bilinen Başkan Dr. Hasan Akgün başta olmak üzere tüm ekibe teşekkür ediyorum. Sizin alkışlarınız bizi hep ayakta tutacaktır" şeklinde konuştu. - İSTANBUL

Kaynak: İHA