Makedonya'da Polisle Silahlı Grup Arasında Çatışma: 22 Ölü

Son Güncelleme:

Makedonya'da Arnavutların yoğun olarak yaşadığı Kumanova kentinde polisle silahlı bir grup arasında yaşanan çatışmada 8'i polis 22 kişi öldü, 37 polis de yaralandı.

Makedonya'nın kuzeyinde, Arnavut nüfusun yoğun olarak yaşadığı Kumanova kentinde güvenlik güçleri ile silahlı bir grup arasında çıkan çatışmada 8 polis 22 kişi öldü, 37 polis de yaralandı. Hayatını kaybeden polislerden dolayı ülkede iki günlük yas ilan edildi.

14 SALDIRGAN ÖLDÜ

Resmi kaynaklar ayrıca, Cuma gecesi başlayıp Pazar günü de devam eden çatışmalarda silahı gruptan 14 kişinin öldüğünü duyurdu. Öldürülenlerin Makedonya, Kosova ve Arnavutluk vatandaşı olduğu kaydedildi.

"KİMİN KULLANDIĞINI YAKINDA ÖĞRENİRİZ"

Çatışmalardan dolayı büyük panik yaşayan kent sakinleri olayın kimsenin çıkarına olmadığını belirtti:

"Bu olay ne halkın, ne kentin, ne de ülkenin çıkarına. Hükümetin çıkarına olup olmadığını bilmiyorum. Spekülasyon yapmak istemem ama tam olarak neler yaşandığını, kimin bu insanları kullandığını iki, üç yıl içinde öğreniriz."

KORKUNÇ İDDİA

Makedonya İçişleri Bakanlığı, polisinin operasyon düzenlediği silahlı grubun komşu ülkelerden birinden sızdığını ve saldırı hazırlığı içinde olduğunu öne sürdü.

Kaynak: Euronews.com