Malatya'nın İlk Gazetesi Gazeteciler Cemiyeti'ne Hediye Edildi

Son Güncelleme:

Malatya Kent Konseyi, kendilerine ulaşan Osmanlıca basılmış Malatya'nın ilk gazetesinin birinci sayfasının yer aldığı bir tabloyu, Malatya Gazeteciler Cemiyeti'ne hediye etti.

Malatya Kent Konseyi, kendilerine ulaşan Osmanlıca basılmış Malatya'nın ilk gazetesinin birinci sayfasının yer aldığı bir tabloyu, Malatya Gazeteciler Cemiyeti'ne hediye etti.


Malatya Kent Konseyi'nin gerçekleştirdiği "2011 Malatya Yazıyor" projesi kapsamında hazırlanan Malatya Yazıyor Gazetesi'nde yer alan Malatya'nın ilk gazetesi ilgi görmüştü. Kent Konseyi Genel Sekreteri Av. Ali Yıldırım, Kent Konseyi'nin "2011 Malatya Yazıyor" kampanyası faaliyetleri kapsamında ulaşılan, ilk kez 1923 yılında Osmanlıca olarak basılan ve dağıtılan Malatya'nın ilk gazetesinin birinci sayfasının yer aldığı bir tabloyu, Malatya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Haydar Karaduman'a hediye etti. Yıldırım, kampanya kapsamında ulaşılmış olan gazeteyi, konuyla ilgili bir kuruma hediye etmek istediklerini, bu vesileyle hediyeyi kabul eden Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Haydar Karaduman'a da teşekkür ettiğini belirtti.


Karaduman da, "Malatya'da Malatya ile ilgili çok önemli konularla her gün uğraşıyoruz. Bu konular çoğu zaman bizi üzüyor fakat, mutluluklar detaylarda gizlidir. Aslında bizim yapmamız gereken bu davranışı Malatya Kent Konseyi'nin gerçekleştirerek bize sunmaları, bizleri ziyadesiyle memnun etmiştir" dedi. - MALATYA

Kaynak: İHA