Mamak Belediye Başkanı Akgül Hakkında Suç Duyurusu
Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül hakkında, baz istasyonu kurulmasının yürütmesinin durdurulmasına ilişkin mahkeme kararını uygulamadığı gerekçesiyle suç duyurusunda bulunuldu.
Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül hakkında, baz istasyonu kurulmasının yürütmesinin durdurulmasına ilişkin mahkeme kararını uygulamadığı gerekçesiyle suç duyurusunda bulunuldu.
Mamak Aşık Veysel Mahallesi'nde ikamet eden Satılmış Görgülü, suç duyurusu dilekçesini Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına verdi.
Dilekçede, Mamak Belediyesinin, Aşık Veysel Mahallesi'nde bir park içindeki 8 metre karelik alanı, baz istasyonu kurulması amacıyla ihaleyle GSM şirketine kiraladığı ifade edildi.
İhale ve idari işlemin iptali ve yürütmesinin durdurulması talebiyle Ankara 3. İdare Mahkemesine dava açıldığı ve mahkemenin öncelikle yürütmenin durdurulmasına karar verdiği bildirilen dilekçede, bu kararın belediyeye de tebliğ edildiği belirtildi.
İdarenin 30 gün içinde işlem tesis etmesi ve eylemde bulunması gerekirken, tüm başvurulara rağmen mahkeme kararının uygulanmadığı kaydedilen dilekçede,
"Mahkeme kararını uygulamamakta ısrar eden, hala şahsımı ve mahalle halkını baz istasyonunun yaydığı zararlı radyasyona maruz bırakan şüphelinin cezalandırılması için soruşturma açılmasını talep ederim" ifadesine yer verildi. - ANKARA