Muş´ta Bdp´nin Basın Açıklamasında Arbede
Muş'ta Bdp İl Başkanı Nimet Sezgin'in Kck Operasyonunu Protesto Etmek İçin Yaptığı Basın Açıklamasına Katılan ve Yüzleri Kapalı 7 Partili, Polis Tarafından Gözaltına Alındı.
MUŞ'ta BDP İl Başkanı Nimet Sezgin'in KCK operasyonunu protesto etmek için yaptığı basın açıklamasına katılan ve yüzleri kapalı 7 partili, polis tarafından gözaltına alındı. Gözaltına alınanların serbest bırakılması için BDP'lilerle polis arasında arbede yaşandı.
BDP İl Başkanlığı belediye önünde saat 14.00'te basın toplantısı düzenledi. BDP'liler parti binasından belediyeye toplu olarak ve sloganlar atarak geldiler. BDP'li grubun içinde bazılarının yüzleri kapalı ve ellerinde sözde terör örgütünün bayrağını taşıyanlar olması dikkat çekti. Üst düzey emniyet yetkilileri duruma hemen müdahale etti. Polis, BDP İl Başkanı Nimet Sezgin'den gençlerin yüzleri açmadan basın açıklaması yapımamasını istedi. Tartışmalar devam ederken, sözde PKK'nın bayrağını, yüzü kapalı gençlerden biri cebine koydu. Başkan Sezgin'in hükümetin Kürtler arasında bölücülüğe neden olduğunu iddia etmesinin ardından BDP'liler geldikleri gibi sloganlar eşliğinde partilerine dönmek için yola çıktı. Bu sırada yüzleri kapalı olan gençleri polis gözaltına almak isterken arbede çıktı. Sivil ve Çevik Kuvvet Polisleri çıkan arbede sırasında yüzlerini kapatan 7 kişiyi göz altına aldı. Emniyet Müdürü Süleyman İlhan Acaröz'ün de olay yerine gelmesi ile polisin tepkisi giderek sertleşti. Daha sonra BDP'liler, il başkanlığına gitti. Polis, çevrede önlem aldı.