Müslümanlar, "Ben Ahmed'im" Hashtag'ı Etrafında Toplandı

Son Güncelleme:

İfade özgürlüğünü savunan Müslümanlar, Paris'teki saldırı sonrası öldürülen polis memurunun adını taşıyan etiket altında yaptıkları paylaşımlarla saldırıyı kınıyor.

Paris'te Charlie Hebdo dergisinde yaşanan saldırı sonrasında tüm dünya #JeSuisCharlie hashtag'ini kullanmış, tepkili paylaşımlar yapmıştı. Başta Fransa'da yaşayan Müslümanlar olmak üzere İslam dünyası ise bir başka hashtag altında toplanmaya başladı: #JeSuisAhmed (Ben Ahmed'im)

MÜSLÜMAN POLİS SALDIRGANLAR TARAFINDAN ÖLDÜRÜLMÜŞTÜ

Burada Ahmed adıyla atıfta bulunulan kişi, saldırı sonrasında yayınlanan görüntülerde başından vurularak öldürülen polisten başkası değil. 49 yaşındaki Ahmed Merabet olay sırasında ayağından vurulmuş, kaldırımda acı içinde kıvranırken görülmüştü. Saldırganların yaklaştığını görünce ellerini havaya kaldırarak "yapmayın" diye seslenen Merabet, saldırganlardan biri tarafından başından vurulmuştu.

BU OLAY HERKESİ DERİNDEN ETKİLEDİ

42 yaşındaki Müslüman polis görevlisinin başından vurulma görüntüleri, izleyen herkesi derinden etkiledi ve bu olay, saldırıya karşı olan ve ifade özgürlüğünü savunan Müslümanların da bu hashtag etrafında toplanmasına sebep oldu.

BEN CHARLİE HEBDO DEĞİLİM

Şimdi #JeSuisAhmet hastagiyle yapılan paylaşımlarda "Ben Charlie Hebdo değilim. Ben, dinimle alay eden derginin saldırısına engel olmaya çalışan Müslüman Ahmed'im" mesajlarıyla paylaşımlar yapılıyor.


(Dyab Abou Jahjah'ın Tweet'i: Ben Charlie değilim. Ben ölen polis Ahmed'im. Charlie benim inancımla ve kültürümle alay etti ve ben onların bu hakkını savunurken öldüm. #JeSuisAhmed)

(Faran Ahmed Khan'ın Tweet'i: #JeSuisAhmed Gerçek Kahraman, inancıyla dalga geçen dergiyi korumaya çalışıyordu.)


(Adalia Conti'nin Tweet'i: "Senin söylediğin şeye katılmıyorum, ancak bunu ifade etme hakkını canım pahasına savunacağım." Voltaire #JeSuisAhmed)


(Hussain Sadiq'in Tweet'i: Senin, dinimle alay etme hakkını savunurken öleceğim. #JeSuisAhmed)

Kaynak: Haberler.Com