Anadolu Üniversitesinde Ali İsmail Korkmaz Gerginliği
Eskişehir Anadolu Üniversitesinde bir grup öğrenci, 'Ali İsmail Korkmaz'ın ismi kütüphaneye verilsin' yazılı pankart açıp Rektörlük binasına yürüdü.
Eskişehir Anadolu Üniversitesi'nde bir grup öğrenci, 2 Haziran'daki Gezi Parkı eylemleri sırasında uğradığı saldırı sonucunda 38 gün komada kaldıktan sonra yaşamını yitiren Ali İsmail Korkmaz'ın isminin kampüsteki kütüphaneye verilmesi için topladıkları imzaların Rektörlüğe teslimi sırasında gerginlik yaşandı. Öğrencilerin zorladığı rektörlük binasının giriş kapısının menteşeleri çıktı. Öğrenciler çıkan kapıyı özel güvenlik görevlileriyle birlikte tekrar yerine taktı.
Anadolu Üniversitesi Yunus Emre Kamüpüsü'ndeki Eğitim Fakültesi önünde toplanan yaklaşık 100 kadar öğrenci 'Ali İsmail Korkmaz'ın ismi kütüphaneye verilsin' yazılı pankart açıp Rektörlük binasına yürüdü. Rektörlük önüne gelen öğrenciler, Gezi Parkı eylemleri sırasında öldürülen Ali İsmail Korkmaz'ın isminin kampüsteki kütüphaneye verilmesi için 15 bin imza topladıklarını belirtti.
Topladıkları imzaları rektörlük yetkililerine teslim etmek isteyen öğrencilere özel güvenlik görevlileri beklemelerini söyledi. Kısa süre sonra rektör yardımcılarının 3 öğrenci ile görüşeceği belirtildi. Grubu temsilen 3 öğrenci içeriye alındı.
Görüşme sürerken dışarıda bekleyen guruptakiler de içeri girmek istedi. Öğrencilerin zorladığı rektörlük binasının giriş kapısının menteşesi çıktı. Çıkan menteşe daha sonra öğrenciler ve özel güvenlik görevlileri tarafından yerine takıldı. Rektör yardımcılarıyla görüşmelerini tamamlayan 3 öğrenci dışarı çıktıktan sonra bekleyen arkadaşlarına görüşme hakkında bilgi vererek Rektör yardımcısıyla görüştük. Taleplerimizi anlattık. Taleplerimizi senatoda ele alıp konuşacaklarını söylediler. Ali İsmail Korkmaz'ın isminin kütüphaneye verilmesi için topladığımız imzaları da Rektörlük evrak kayda teslim etti. Kesin cevap almadık dedi. Öğrenciler daha sonra rektörlük binası önünden ayrıldı.