Osmaneli'de Karpuz Fideleri Toprakla Buluştu
Son Güncelleme:
Bilecik'in Osmaneli ilçesinde çiftçiler, Osmaneli karpuzu fidelerini toprakla buluşturarak hasat için hazırlık yapıyor. Sakarya Nehri'nin kıyısında bulunan vadide yetiştirilen karpuzlar, Temmuz ayında hasat edilecek. Üreticiler, fidelerin zirai dondan etkilenmemesi için naylon sererek önlem alıyor. Geçen yılki rekoltenin artması beklenen Osmaneli karpuzu, Marmara, İç Anadolu ve Karadeniz illerine satılıyor.
Bilecik'in karpuzuyla meşhur ilçesi Osmaneli'nde fideler toprakla buluştu.
Marmara Bölgesi'nin karpuz üretim merkezlerinden Bilecik'in Osmaneli ilçesinde fideleri toprakla buluşturan çiftçiler hasat için gün sayıyor. Sakarya Nehri'nin kıyısında bulunan ve adını nehirden alan vadideki arazilerde yetiştirilen Osmaneli karpuzunun Temmuz ayında hasadı yapılacak. Yüksek verim almak isteyen üreticiler, toprağa ekilen fidelerin zirai dondan etkilenmemesi için üzerlerine naylon sererek önlem aldı. Nehirden sulanan 50 bin dönüm arazide üretim yapan çiftçiler, geçen yıl 250 bin ton olan rekoltenin artmasını bekliyor.
Kendine has tadı ve aromasıyla tercih edilen Osmaneli karpuzu, Marmara, İç Anadolu ve Karadeniz illerine satılıyor. - BİLECİK
Kaynak: İHA