Osmangazi Belediyesi'nin Kentsel Dönüşüm Çalışmaları

Son Güncelleme:

Osmangazi Belediyesi'nin Kentsel Dönüşüm çalışmaları kapsamında Santral Garajı bölgesinde kamulaştırma işlemlerine başladı.

Osmangazi Belediyesi'nin Kentsel Dönüşüm çalışmaları kapsamında Santral Garajı bölgesinde kamulaştırma işlemlerine başladı.


Osmangazi Belediyesi'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, yaklaşık 1 milyon 500 bin TL kamulaştırma bedeli ödenen 3 binanın yıkımı yapıldı. Aynı parselde yer alan diğer binaların kamulaştırma işlemleri de devam ediyor.


Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Osmangazi ve Bursa'nın geleceğine yönelik adımları hızla gerçekleştirdiklerini belirtti. Dündar, şunları kaydetti:


"Biz bu dönemde laf değil iş üretiyoruz. Santral Garaj dönüşümü yıllardır Bursa kamuoyunda tartışılıyordu. Ancak bugüne kadar düğüm çözülemedi. Osmangazi Belediyesi olarak biz bu dönüşümü başlatıyoruz. Kamulaştırdığımız binaların üçünü yıktık. Diğerleri de sırada. Santral Garaj bölgesini Bursa'ya ve Osmangazi'ye yakışır bir hale getireceğiz."


Osmangazi Belediyesi olarak kentsel dönüşümü önemsediklerini kaydeden Dündar, Bursa'nın geleceğinin kentsel dönüşümde olduğuna işaret etti. Kentsel Dönüşüm master plan çalışmalarının devam ettiğini vurgulayan Dündar, yerelde dönüşümü gerçekleştirerek örnek bir belediyeciliğin öncüsü olacaklarını kaydetti.


Muhabir : Umut Özgan


Yayıncı : Haluk Yüksel - BURSA

Kaynak: AA