Polis 35 Bin Liralık Saatin Sahibini Arıyor
Sakarya'da polisin, 5 ay önce 6 ilde hırsızlık çetesine yönelik düzenlendiği operasyonda ele geçirilen 35 bin lira değerindeki saatin sahibi bulunamadı.
Zafer TOKUŞ/ADAPAZARI (Sakarya), (DHA)
SAKARYA'da polisin, 5 ay önce 6 ilde hırsızlık çetesine yönelik düzenlendiği operasyonda ele geçirilen 35 bin lira değerindeki saatin sahibi bulunamadı. İsviçre'deki fabrikadan saatin Malezya'da satıldığını belirleyen polis, bu ülkedeki distribütör aracılığıyla saatin sahibini bulmaya çalışıyor.
Sakarya Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı ekipler Temmuz ayında Sapanca İlçesi'ndeki çeşitli evlerden gerçekleştirilen hırsızlık olaylarına ilişkin yürüttüğü soruşturmada İstanbul, İzmir, Yalova ve Sakarya'da hırsızlık yaptıkları ileri sürülen 11 kişiyi gözaltına aldı. Operasyonda şüphelilerin ev, işyeri ve araçlarında yapılan aramalarda hırsızlıkta kullandıkları belirlenen kadın çorabı, eldiven, levye ile lüks semtlerde yaptıkları hırsızlıklarda çaldıkları lüks saatler, dizüstü bilgisayarlar, para, cep telefonları, plazma ve LCD televizyonlar ele geçirildi.
Şebeke üyelerinin, İstanbul dışından yaptıkları hırsızlıklarda çaldıkları malzemeleri kargoyla İstanbul'da tespit ettikleri yere göndererek kurdukları 2'nci el mağazalarında sattıkları ortaya çıktı. Operasyonda yakalanan hırsızlık zanlılarının eşlerinin ise çalınan her biri 15- 20 bin dolar arasında değişen lüks saatler ile ziynet eşyalarını anlaştıkları bir kuyumcuda sattıkları belirlendi. İfadeleri alınan 11 şüpheliden çete elebaşısı H.Ç., ile çete üyeleri Y.K., A.T., M.A. ve K.U., çıkartıldıkları mahkemece tutuklandı. Diğer şüpheliler ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Polis, hırsızlık çetesinin ev ile işyerlerinde ele geçirilen elektronik ve ziynet eşyalarının arasında bulunan 35 bin lira değerindeki saatin sahibini ise bulamadı.
MALEZYA'DA SATILMIŞ
Polis, içi altın kaplama olan saati, sahibini bulmak için üretici firmanın Konya'da bulunan Türkiye Distribütörüne gönderdi. Seri numarasından yapılan kontrolde saatin Türkiye'de satılmadığı belirlendi. Bunun üzerine distribütör, saatin üretildiği firmaya başvurdu. Fabrika, Türkiye Distribütörüne saatin Malezya'da satıldığını bildirdi.
Değerli saatin sahibine ulaşmaya çalışan polis, şimdi Malezya'daki distribütöre yazı yazarak saatin kime satıldığını belirlemeye çalışıyor.