Provokatör Amerikalı Papaz Yine Sahnede

Son Güncelleme:

ABD'de 11 Eylül olaylarının yıldönümünde yaklaşık 3 bin Kuran-ı Kerim'i yakacağını açıklayan papaz gözaltına alındı.

ABD'de 11 Eylül olaylarının yıldönümünde yaklaşık 3 bin Kuran-ı Kerim'i yakacağını açıklayan papaz gözaltına alındı.


Florida Eyaleti'nde yaşayan 61 yaşındaki Papaz Terry Jones'un Florida'da kullandığı araç, polis tarafından durduruldu. Arabada, içinde üzerine gazyağı dökülmüş Kur'an-ı kerimlerin bulunduğu bir büyük mangal bulundu.


Jones, 11 Eylül kurbanlarının her biri karşılığında, bir parkta 2998 adet Kuran-ı Kerim'i yakmayı planladığını söylemişti.


Jones'un 2010 yılında yine 11 Eylül olaylarının yıldönümünde Kur'an-ı kerim yakma planı olduğunu açıklaması dünya çapında infiale neden olmuştu.


Papaz Jones'un cemaatinden kişilerin 2011 yılında Florida'da Kur'an-ı Kerim yakmış, bu olay üzerinde Orta Doğu ülkeleri ve Afganistan'da şiddet olaylarının yaşandığı gösteriler düzenlenmişti. - FLORIDA

Kaynak: İHA