Rus Savaş Gemileri Ege'ye Açıldı

Son Güncelleme:

Rusya Federasyonu'na ait 4 savaş gemisi İstanbul ve Çanakkale boğazlarını geçip Ege Denizi'ne açıldı.

Rusya Federasyonu'na ait 4 savaş gemisi İstanbul ve Çanakkale boğazlarını geçip Ege Denizi'ne açıldı.


Türk makamlarına daha önce geçecekleri bilgisi verilen Rus Donanması'na ait 'Nikolay Filçenkov' ve 'Caktarz' isimli çıkarma gemileriyle 'Tsezar Kunikov' isimli muhrip ve 'SB-5' isimli yardımcı gemi, bugün saat 06.50'de Marmara Denizi'nden Çanakkale Boğazı'na giriş yaptı.


Türk sahil güvenlik botlarının eşliğindeki savaş gemileri 36 mil uzunluğundaki Çanakkale Boğazı geçişlerini 2 saat 25 dakikada tamamlayıp Ege Denizi'ne açıldı.


SURİYE'YE ASKER Mİ TAŞIYORLAR?


Rus Gemilerinin yaklaşık bir ay önce boğazı geçeceği söylendiğinde ortaya bir takım iddialar atılmıştı. Bunlardan şüphesiz en kuvvetlisi de Rusya'nın Suriye'ye asker sevkiyatı yaptığı yönündeydi.


Bu bilgi, Rusya tarafından sır gibi saklanıyordu ancak daha sonra bazı Rus yetkililer bu konuda açıklamalar yaptı.


Rus tarafından yapılan açıklamalarda Suriye'deki Rus deniz üssü Tartus'a plan dışı seferin nedeni olarak ise üssün olası saldırılardan korunması ve gerektiğinde Suriye'de bulunan Rus vatandaşlarının ülkeden güvenli bir bir şekilde çıkartılması gösterildi.


Rusya Hava Kuvvetleri Komutanlığı ise o dönemde bir açıklama yaparak Suriye'ye gidecek savaş gemilerine havadan destek vereceklerini söylemişti. Şu an gemileri takip eden uçaklar da var mı bilinmiyor.

Kaynak: DHA