Şanghay İşbirliği Örgütü Zirvesi
Rusya Başbakanı Medvedev: "Şanghay İşbirliği Örgütü ülkeleriyle Afganistan’da istikrarın sağlanmasına yönelik işbirliğini sürdürmeye hazırız”
Rusya Başbakanı Dimitriy Medvedev, ülkesinin, Şanghay İşbirliği Örgütü (ŞİÖ) ülkeleriyle Afganistan'da istikrarın sağlanmasına yönelik işbirliğini sürdürmeye hazır olduğunu belirtti.
Özbekistan'ın başkenti Taşkent'te düzenlenen ŞİÖ Zirvesi'ne katılan Medvedev, Afganistan konusunun, zirvenin gündeminde önemli yer tuttuğunu belirterek, ŞİÖ ülkelerini, Afganistan'ın ekonomik ve sosyal açıdan kalkınması için çaba göstermeye davet etti.
Gündemdeki uluslararası meselelere değinen ve bunların genelde zor sorunlar olduğunu söyleyen Medvedev, tüm zorluklara rağmen ilerleme kaydedildiğini vurguladı ve buna İran'la nükleer programı konusunda 5+1 ülkeleriyle sağlanan mutabakatı örnek gösterdi.
Medvedev, Suriye konusunda da ülkenin normalleşmesi ve sorunun diplomatik yollarla çözülmesi için çaba sarf ettiklerini kaydetti.
Dimitriy Medvedev, zirveden önce Çin Başbakanı Li Kıçiang ile bir araya geldi. - Taşkent