Şehir'de Ayşe Kulin'le Hayat ve Sanat Yolculuğu

Son Güncelleme:

Çağdaş edebiyatımızın en önemli isimlerinden Ayşe Kulin, romanlarını ve yaratım sürecini İstanbul Şehir Üniversitesi'nde sevenleri ile paylaştı.

Biyografik eserleri ve romanlarıyla Türkiye'nin en çok konuşulan yazarlarından biri olan Kulin, İstanbul Şehir Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü'nün katkılarıyla, yazarlık kariyerinin en çok ses getiren biyografik eseri Adı: Aylin'i, son romanı Handan'ı, yazarlık kariyerini ve çocukluğuna dair çok özel anlarını anlattı.

Bugüne dek 25'i aşkın kitabı yayımlanan 100binlerce okura ulaşan Ayşe Kulin, 1941 yılında başlayan hayat serüvenini, yazarlığa nasıl başladığını ve romanlarının yaratım sürecini, sevenleri ile yüz yüze paylaştı. "Romanlara Yazarlarıyla Bakmak" programı kapsamında İstanbul Şehir Üniversitesi'nde gerçekleşen buluşmada Kulin, sevenleri ile 25 yıl boyunca sürdürdüğü yazarlık mücadelesini, gördüğü baskı ve zorlukları, bu bekleyişi esnasında kazandığı kamera arkası tecrübelerini paylaştı. Çocukluk hatıraları ile duygusal anlar yaşayan kitapseverler, yazım sürecinde Ayşe Kulin'in izlediği yöntem ve tavsiyeleri büyük ilgi ile dinlediler. En beğendiği güncel yazarların Fatma Barbarosoğlu, İskender Pala (bazı kitapları için), Nazan Bekiroğlu, Murat Uyurkulak, Hamdi Koç ve Aslı Erdoğan olduğunu belirten Kulin, Nezihe Meriç, Yusuf Atılgan, Ayla Mutlu ve Atilla İlhan'ın romanlarını sevenlerine şiddetle tavsiye ettiğini ekledi. İstanbul Şehir Üniversitesi'nin katkılarıyla gerçekleşen atölye çalışması, Ayşe Kulin'in ardından 16 Mayıs tarihinde Murat Menteş'le devam edecek.

Kaynak: Bültenler