Şenliği Duyurmak İçin Şehir Merkezinde Deve Dolaştırdılar

Son Güncelleme:

Gaziantep'te bir derneğin, düzenlediği şenliği tanıtmak ve geleneksel göçleri canlandırmak için kent merkezinde gezdirdiği develer ilgi gördü.

Gaziantep'te bir derneğin, düzenlediği şenliği tanıtmak ve geleneksel göçleri canlandırmak için kent merkezinde gezdirdiği develer ilgi gördü.


Gaziantep Karakoyunlular Derneğince Beyseki Yaylası'nda gerçekleştirilecek "Beyseki Şenliği"nin tanıtımı için Antalya'dan 4 deve getirildi.


Gaziantep Kalesi, Bakırcılar Çarşısı, Almacı Pazarı ve Şirehan'ı çevresinde dolaştırılan develer, vatandaşların ilgisini çekti.


Dernek üyeleri de gezi sırasında hazırladıkları pankartlarla vatandaşları şenliğe davet etti. Develere özellikle çocuklar ilgi gösterdi.


Karakoyunlular Derneği Başkanı Yakup Özbay, gazetecilere yaptığı açıklamada, dernek olarak tarihi kültürü ve göç geleneğini canlandırmak için develerle kentin tarihi bölgelerini gezdiklerini söyledi.


Özbay, vatandaşları 12 Mayıs Pazar günü yapacakları şenliğe davet etti. - Gaziantep

Kaynak: AA