Silahları Bırakın

Son Güncelleme:

Bakanlık Kuraklığın Olduğu Bölgelerde Araştırma Yapmalı. Hayvanlar İçin Susuzluk Kadar Kötü Bir Şey Yok. Burada Avcılara Büyük Görevler Düşüyor.

Bakanlık kuraklığın olduğu bölgelerde araştırma yapmalı. Hayvanlar için susuzluk kadar kötü bir şey yok. Burada avcılara büyük görevler düşüyor.


Daha duyarlı olmaları gerekiyor. Su arayan hayvanlar, su buldukları yerde toplanacaklar. Böylece vurulmaları da kolaylaşacak. Bunların vurulması avcılık olmaz. Bazı bölgelerde avcılık yasaklansın.


KÜRESEL ısınmanın etkilerinden susuzluk, yaban hayatı da tehdit etmeye başladı. Avcılar, "Kuraklık hayvanları zor durumda bıraktı. Bu olağanüstü durumda av kesinlikle yasaklanmalı" diye uyardılar.


Son dönemde kuraklığın iyice artmasıyla hayvanların su bulamadığını ve belirten Avcılık Federasyonu eski Başkanı Metin Sertoğlu, "Bu dönemde avcıların duyarlılık göstermesi gerekiyor. Hayvanlar su buldukları yerlere gidecekler. Bu durumda bulunmaları ve avlanmaları kolaylaşacak" dedi.


Sertoğlu, kuraklığında bir afet olduğunu söyleyerek, Çevre ve Orman Bakanlığı’ndan bazı bölgelerde avcılığı yasaklamasını istedi.


Sertoğlu, şunları söyledi:


"Bakanlık yetkilileri kuraklığın olduğu bölgelerde araştırma yapmalı. Hayvanlar için susuzluk kadar kötü bir şey yok. Burada avcılara büyük görevler düşüyor. Daha duyarlı olmaları gerekiyor. Su arayan hayvanlar, su buldukları yerde toplanacaklar. Böylece vurulmaları da kolaylaşacak. Bunların vurulması avcılık olmaz"


İMAJI YUMUŞATIN


Doğa Koruma Vakfı Başkanı Nevzat Ceylan ise av yasağı çıkmadan avcıların duyarlılık göstererek silah bırakmalarını isteyerek, şunları kaydetti:


"Avcılık bugüne kadar doğa düşmanlığı olarak bilindi. Avcılar hayvanların bu zor koşullarında silah bırakarak bu imajı yumuşatabilir. Avcılar kendiliğinden bu duyarlılığı göstermelidir. Kuraklığın hayvanları tehdit ettiği bu günlerde avcılık kesinlikle yasaklanmalıdır. Hayvanların önemli bir bölümü tehdit altında. Özellikle sulak alanlarda konaklayan kuşların tamamı. Kuşların barınabilecekleri hiç bir yer kalmadı. İnsanlar yaban hayvanlarına sahip çıkmalı. Hayvanlar bu dönemde su bulabilmek için insanların yaşadıkları yere ineceklerdir. Köylüler de uyarılmalı.

Kaynak: DHA