Solmaz Günaltay Serbest Bırakıldı
Kamuoyunda Akın Birdal Suikastının Azmettiricisi ve Türk İntikam Tugayı (Tit) Adlı Örgütün Önde Gelen Yöneticilerinden Biri Olarak Bilinen Semih Tufan Günaltay'ın Annesi Solmaz Günaltay, Serbest Bırakıldı.
Kamuoyunda Akın Birdal suikastının azmettiricisi ve Türk İntikam Tugayı (TİT) adlı örgütün önde gelen yöneticilerinden biri olarak bilinen Semih Tufan Günaltay'ın annesi Solmaz Günaltay, serbest bırakıldı.
Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Ekipleri tarafından yürütülen ve "Piyon" adı verilen soruşturma kapsamında gözaltına alınan Semih Tufan Günaltay'ın annesi Solmaz Günaltay, avukatıyla birlikte gelerek polise teslim oldu. Hakkında arama kararı bulunan Solmaz Günaltay'ın çete faaliyetlerinde azmettirici olduğu ileri sürüldü. Anne Günaltay'ın Maltepe'de bir daireye el konulması eyleminde çete elemanlarına talimat vererek dairenin kendi üzerine alınması için baskı yaptırdığı ileri sürülüyor. Oğul Semih Günaltay ise geçtiğimiz günlerde çete kurmak suçundan 19 adamı ile birlikte gözaltına alınmış ve çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine konmuştu.
Emniyette sorgu ve işlemleri tamamlanan Solmaz Günaltay bugün Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesine gönderildi. Avukatıyla birlikte Organize Suçlar Subesine hakkındaki arama kapsamında teslim olan Solmaz Günaltay, savcılık sorgusunun ardından serbest bırakıldı. Emniyette susma hakkını kullandığı öğrenilen Günaltay "nitelikli yağmaya teşebbüsü azmettirmekten" suçundan araması bulunuyordu. Öğle saatlerinde teslim olan Günaltay'ın savcılık sorgusunda suçlamaları red ettiği öğrenildi. Günaltay avukatıyla birlikte adliyeden ayrılırken basın mensuplarının sorularını yanıtsız bıraktı.
(AS-RA-ÖK-Y)