Suruç'taki Terör Saldırısı

Son Güncelleme:

Hatay'daki bazı sivil toplum kuruluşları, Şanlıurfa'nın Suruç ilçesinde yaşanan terör saldırısını kınadı.

Hatay'daki bazı sivil toplum kuruluşları, Şanlıurfa'nın Suruç ilçesinde yaşanan terör saldırısını kınadı.


Hatay Gazeteciler Derneği (HGC) Başkanı Ahmet Yetişen, Suruç ilçesindeki canlı bombalı terör eyleminde 31 vatandaşın hayatını kaybetmesinin tüm ülkeyi yasa boğduğunu belirtti.


Günün birlik ve beraberlik günü olduğunu kaydeden Yetişen, "Siyasi düşüncelerimizi bir yana bırakarak teröre karşı ayakta durma günüdür. Bu kanları akıtanların akıttığı kanlarda boğulmaları temennisiyle, bu olayda hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, yakınlarına sabır ve tüm ülkemize başsağlığı diliyorum" ifadelerini kullandı.


Hatay Turizm Derneği'nden kınama


Hatay Turizm Derneği Başkanı Sabahattin Nacioğlu, Suruç ilçesindeki bombalı saldırı neticesinde hayatlarını kaybedenlere Allah'tan rahmet diledi.


Bu saldırıların ülkenin birlik ve beraberliğine yapıldığını ifade eden Nacioğlu, şunları kaydetti:


"Terör nereden gelirse gelsin onu kınamalıyız. Çünkü terörün dili, dini, Irkı ve mezhebi olamaz. Ülkemizin huzura, birlik ve beraberliğe ihtiyacı var. İnsanlar artık kazançlarını bıraktı, sıkıntılarını bir kenara koydular. Tek istedikleri huzur ve mutluluktur. Bizleri birbirimize düşürmek isteyen, Ülkemizi bölmek isteyen, Mezhep ve etnik köken çatışması çıkartmak isteyenlere fırsat verilmemelidir. Her zaman olduğu gibi kenetlenip acılarımızı paylaşmalıyız."


HATODER terörü lanetledi


Hatay Talasemi ve Orak Hücre Anemi Hastalıkları Derneği (HATODER) Başkanı Burhan Kerimoğlu, Şanlıurfa'nın Suruç ilçesinde yaşanan terör vahşetini dernek olarak lanetlediklerini ve kınadıklarını belirtti.


Dernek olarak bu hain saldırıyı yapanları şiddetle kınadıklarını ifade eden Kerimoğlu, hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı, yaralılara acil şifa diledi.

Kaynak: AA