TBMM Kurulu'nda ekonomik düzenlemeler içeren teklifin görüşmeleri sürüyor (2)
Son Güncelleme:
ANAYASA MAHKEMESİ ÜYELERİYLE İLGİLİ 29'UNCU MADDEDE DEĞİŞİKLİĞE GİDİLDİGenel Kurul'da ekonomik düzenlemeler içeren, 'Gelir Vergisi Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'nin görüşmeleri devam ediyor.
ANAYASA MAHKEMESİ ÜYELERİYLE İLGİLİ 29'UNCU MADDEDE DEĞİŞİKLİĞE GİDİLDİ
Genel Kurul'da ekonomik düzenlemeler içeren, 'Gelir Vergisi Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'nin görüşmeleri devam ediyor. Genel Kurul'da, AK Parti'nin önergesiyle teklifin, 'Anayasa Mahkemesi üyeleriyle' ilgili 29'uncu maddede değişikliğe gidildi.
Kabul edilen önergeyle; Anayasa Mahkemesi üyeliğine, üst kademe yöneticileri, serbest avukatlar, birinci sınıf hakim ve savcılar ile raportörler arasından seçilenlerle yükseköğretim kadrosundan seçilip öğretim üyeliğine dönmek istemediğini görev süresi bitmeden bir ay içinde bildirenler, Sayıştay üyeliği kadrosuna atanabilecek.Teklifin bugün yapılan görüşmelerinde kabul edilen maddelerine göre; Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı Hakkında Kanununda değişikliğe gidiliyor. Bu kapsamda; Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansının karar alma organı olan Yönetim Kurulu Başkanının Bakan Yardımcısı olarak belirlenmesi düzenleniyor. Türkiye'de kamu- özel sektör iş birliği ile yönetilen ve ağırlıklı olarak seçimle işbaşına gelen özel sektör temsilcilerinden oluşan yönetim kurulunun, Bakanlık turizm işletmesi belgeli bileşik tesisler ve konaklama tesislerinin bulundukları bölgelerdeki sayıları dikkate alınarak; Marmara, Akdeniz ve Ege Bölgelerinin temsilci sayıları artırılıyor. Ayrıca, turizm payı alınan Bakanlıktan turizm işletme belgeli yeme içme ve eğlence tesisleri ile deniz turizmi tesislerinin temsilini sağlamak üzere ülke çapında seçimle üç yıl süreyle belirlenecek bir üye ile temsil edilmesine ilişkin hüküm getiriliyor. Söz konusu değişiklik ile Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı Yönetim Kurulu'nda seçim ile iş başına gelen özel sektör temsilci sayısı artırılıyor ve yönetim kurulunda işletmelerin belge türü bakımından temsili sağlanıyor.Teklifin bugünkü görüşmeleri tamamlanırken, görüşmeler yarın kaldığı yerden devam edecek.
Kaynak: DHA