Temad Genel Başkanı Ahmet Keser Ayvalık'ta Emekli Astsubaylarla Buluştu
Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği (TEMAD) Genel Başkanı Ahmet Keser, bir dizi temasta bulunmak üzere Ayvalık’a geldi.
Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği (TEMAD) Genel Başkanı Ahmet Keser, bir dizi temasta bulunmak üzere Ayvalık'a geldi.
Türkiye genelindeki yüzü aşkın şubesi ve 42 bin üyesi bulunan TEMAD'ın Ayvalık şubesinde dernek yönetimi ve üyeleriyle bir araya gelen Keser, derneğin çalışmaları hakkında Şube Başkanı İsa Aslan'dan brifing aldı. Ayvalık Belediyesi'ne ait Sarı Zeybek Tesisleri kompleksinde bulunan dernek binasında ziyarette dernek şube üyeleriyle bir araya gelen Genel Başkan Keser'e, TEMAD üyesi emekli subay ve ebru sanatçısı Yıldırım Alp'in yaptığı bir tablo hediye edildi.
Genel Başkan Keser, dernek bünyesindeki 42 bin üyenin yarıya yakının emekli kalan yarısının ise halen görev yapan Türk Silahlı Kuvvetler bünyesindeki astsubaylardan oluştuğunu hatırlattı. Önceki gün İzmir'de bulunan 16 TEMAD şubesine yönelik ziyaretler yaptıklarını belirten Keser, "Bugün de Ayvalık'tayız. Burada dernek üyelerimiz ile bir araya geldik. Hep birlikte görüş alışverişlerinde bulunduktan sonra Edremit Körfezi'ndeki şubelerimizi de ziyaret edeceğiz" dedi.
Demokrasilerde rejimi halkın oluşturduğuna dikkat çeken TEMAD Genel Başkanı Ahmet Keser, "Gücünü tamamen halkından alan TSK derdest edilirse, bir boşluk ortaya çıkar. Biz halk olarak, 'Bu rejimin sahibi de biziz, güvencesi de biziz" deseydik, silahlı kuvvetler de bizimle müşterek hareket edebilmiş olsaydı, bunlar olmayacaktı. Yani bir özeleştiri yapmak gerekirse; 'Halka sen karışma' dedik. 'Rejimi korumak kollamak benim işim' dedik. Halk bir refleks gösterdiğinde, 'Çıkma dedik', 'Sen anarşi yapıyorsun' dedik. Ama öte yandan da TSK'nın refleksleri zayıflatıldığında da; refleksleri hiç gelişememiş, bu anlamda demokratik kültürü ve olgunluğu yakalayamamış halk başı boş kaldı. Ne yapacağını şaşırdı. Çünkü lokomotifi gitti. Oysa, sistemin lokomotifi halk olsaydı, bu olayın sürekliliği olacaktı. Sistemin lokomotifine, sistemin içindeki bir parçasını yüklerseniz, böyle sıkıntılar olur. Gelişmiş ülkelerde demokrasiyi halk korur. Ordu da halkın emrindedir ve halkın talepleri doğrultusunda kendi taleplerini sahaya yansıtır. Bizde ise tam tersi yapılıyor. Aslında demokrasiye geçtik, ama demokrasinin muhafazası anlamında ciddi bir projeksiyon hatası, stratejik hata yaptık. Bugün ise TSK bu alandan çekildi ve ortada bir boşluk oluştu. Demokrasiler boşluğu götürmez. Bu boşluğu dolduracaksın. Bu boşluk halk tarafından dolduruluyor. Daha önce bu tür bir boşluğu doldurabilme kültürü olmadığı için halkın bu boşluğu doldurabilmek için bir süreç gerekiyor. Bir bilincin oluşması gerekiyor. Ondan sonrada bu bilincin tabanla buluşması gerekiyor. Şu anda bir şuur oluşturma aşamasındayız. Bu aşama tabanla buluştuğu zaman bu boşluk doldurulacaktır ve demokrasi asıl sahibine geçecektir" diye konuştu. - BALIKESİR