Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı: Mevzu Masa Değil

Son Güncelleme:

Cumhurbaşkanlığı Sarayı'ndaki iftar masasının astronomik maliyetini ortaya atan Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı eleştirilere cevap verdi.

Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nın maliyetleri, hukuki statüsüne ilişkin sürekli dava açan ve son olarak iftar sofrasıyla ilgili iddiasıyla adı "Yalancı Başkana" çıkan Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş, "Mevzu masa değil. Fotoğrafın büyüğü önemli. Onu görmek gerekir. Cumhuriyet fabrika ayarlarına geri dönmeli. Bütün sistem bu yapı için tıkanmış durumda" diye konuştu.

"KÖŞK'E DÖNMELİ"

Candan, 23 kitle örgütünün desteği ile yapılan toplantının ardından açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın AK Parti siyasetinin temsilciliğini yaptığını, elindeki gücü kullandığını belirten Candan, "Adeta mevcut sistemin temsilcisi. Oturduğu yerden çıkması Çankaya Köşkü'ne dönmesi gerekiyor. Cumhuriyetin fabrika ayarlarına geri dönmeli" diye konuştu.

"MEVZU MASA DEĞİL"

Saray'da düzenlenen iftar yemeğinin masasına ilişkin eleştirilerinin abartıldığını, "Şatafat ve debdebenin gölgelenmek istendiğini" anlatan Candan, "Mevzu masa değil. Fotoğrafın büyüğünü görmek lazım. Bu sarayın daha kaça mal olduğunu kimse bilmiyor. Sistemi tutuyor, devletin şeffaf olmasını önlüyor. Cumhuriyetle hesaplaşma var, mevzuyu masaya indirgemeye çalışıyorlar. Oysa o mekanda alınan nefes bile hukuksuz" değerlendirmesini yaptı.

"KORUMA VERİLMEDİ"

Kendisine yönelen linç kampanyası kapsamında tehdit telefonlarının sürdüğünü, sosyal medyayı kullanmaktan vazgeçtiğini belirten Candan, koruma talabine ilişkin şu bilgileri verdi:

"Koruma talebimizi hem Valiliğe hem de Savcılığa ilettik. Vali yardımcısı Kemal Karadağ inceliyorum gerekçesiyle tutuyor. Biz yönetim kurulumuz ve mekanımız için koruma talep ettik. Emniyete de yazışmaları iadeli taahhütlü olarak ulaştırdık. bu konuda henüz bir sonuç alınabilmiş değil. Koruma verilmiş değil." (Kaynak: Cumhuriyet)