Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Ukrayna ile ticari ilişkilerin derinleştirilmesini ve ekonomik yardımları destekleyeceğini belirtti
Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Ukrayna Başbakan Yardımcısı ve Ekonomi Bakanı Yulia Sviridenko ile yaptığı telefon görüşmesine ilişkin, ikili ticari ve ekonomik ilişkilerin derinleştirilmesi ve Ukrayna'nın alt ve üstyapısının yeniden inşası için Ukrayna ekonomisinin normalleşmesine katkı sağlayacak girişimleri iş dünyasıyla birlikte desteklemeye devam edeceklerini ifade etti. Bolat, Türkiye'nin Rusya-Ukrayna krizinin çözümünde aktif rol aldığını ve çözüm önerileri geliştiren kilit bir ülke olduğunu vurguladı. Ayrıca, Sviridenko ile serbest ticaret anlaşmasının uygulanması ve ikili işbirliğinin geliştirilmesi konularında adımların değerlendirildiğini belirtti.
Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Ukrayna Başbakan Yardımcısı ve Ekonomi Bakanı Yulia Sviridenko ile yaptığı telefon görüşmesine ilişkin, "İkili ticari ve ekonomik ilişkilerimizin derinleştirilmesi ile Ukrayna'nın alt ve üstyapısının yeniden inşası için Ukrayna ekonomisinin normalleşmesine katkı sağlayacak girişimleri iş dünyamızla birlikte desteklemeye devam edeceğiz." ifadesini kullandı.
Bolat, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Sviridenko ile verimli bir telefon görüşmesi gerçekleştirdiğini belirterek, Türkiye'nin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde, Rusya-Ukrayna krizinin çözümünde ve tahıl koridoru inisiyatifi sürecinde aktif rol alarak çözüm önerileri geliştiren kilit ülke olma konumunun devam ettiğini vurguladı.
Bakan Bolat, şunları kaydetti:
"Biz de Ticaret Bakanlığı olarak ikili ticari ve ekonomik ilişkilerimizin derinleştirilmesi ile Ukrayna'nın alt ve üstyapısının yeniden inşası için Ukrayna ekonomisinin normalleşmesine katkı sağlayacak girişimleri iş dünyamızla birlikte desteklemeye devam edeceğiz. Bu kapsamda, Sayın Sviridenko ile ülkelerimiz arasında imzalanan serbest ticaret anlaşmasının uygulamasına ve Ukrayna ile ikili işbirliğimizi geliştirmeye yönelik atacağımız adımları değerlendirdik."