Trabzon'da Hırsızlık Yaptıkları İddia Edilen 2 Kişi Yakalandı
Trabzon'da hırsızlık yaptıklarını iddia edilen iki kişi yakalandı.
Trabzon'da hırsızlık yaptıklarını iddia edilen iki kişi yakalandı.
Trabzon Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada, İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince Sinop, Erzincan, Kastamonu ve Ordu başta olmak üzere ülke genelindeki bir çok il ile Trabzon'un Maçka ve Sürmene ilçelerinde araç kiralama yöntemini kullanarak, temin ettikleri araçlar ile önceden tespit ettikleri ev ve iş yerlerine zorla girmek suretiyle hırsızlık yapan iki kişinin tespit edildiği belirtildi.
Açıklamada, 20 Ekim'de Maçka ilçesi Coşandere köyünde S.Ş. adlı kişinin evinden, içerisinde 270 bin lira, 3 bin dolar, 651 Çin yuanı ve 650 Suudi Arabistan riyai bulunan kasanın çalındığı ifade edilerek, şunlar kaydedildi:
"Hırsızlık olayının ardından İl Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından yapılan detaylı araştırma ve soruşturma ile 31 Ekim'de Maçka ilçesi Yazlık köyü bölgesinde dağlık ve ormanlık alanda terk edilmiş vaziyette bir otomobil bulundu. Araçta, çalınan kasa ve içerisinde 40 bin liranın bulunmasınının ardından soruşturma derinleştirildi. İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince yapılan takip sonucu şüphelilerin Sürmene İlçesi şehir merkezinde oldukları bilgisine ulaşıldı. Düzenlenen operasyon neticesinde A.Y. ve N.K.E. yakalanarak gözaltına alındı."
Açıklamada, şüphelilerin yapılan araç ve üst aramalarında kasa içerisinde aldıkları paraların bir bölümünün ele geçirildiği, şüphelilerin ise gözaltına alındığı bildirildi. - Trabzon